Categorii
Tehnologie

Aurora Boreală văzută de pe Stația Spațială Internațională [video]

Băieții de la OpenCulture nimeresc uneori materiale așa de faine încât nu pot să nu scriu despre ele. Pe lângă faptul că sunt o resursă educativă incredibilă, ei combină învățatul cu plăcutul, mai ales când e vorba de colecția de filme cu care se pot lăuda.

Mai jos vei vedea două filme: în primul Aurora Borealis a fost surprinsă de pe ISS – Stația Spațială Internațională și în al doilea poți vedea o explicație simplă a aurorelor (boreale și australe). O perioadă bună am fost fan astronomie și astronautică. Pe parcurs m-am îndepărtat de domeniul acesta, dar tot mă uit cu drag la filmele de prezentare despre Cosmos.

Mai jos vezi un colaj realizat de astronomul Don Pettit, în 2008. Ca să fac o paranteză, am participat din curiozitate la un concurs pentru alegerea invitaților la NASA Tweetup și, minune mare, am fost ales între câștigători. Acum era bun ceva de teleportat, pentru că e aproape imposibil să ajung pe 13 octombrie în SUA, la sediul NASA din Washington. Pot măcar zice că perpectiva este frumoasă 😀 See the Autora in action.

Pentru cei mai curioși din fire iată mai jos un film de prezentare făcut de forskning.no. Eu încă aștept ziua în care dimineața voi bea cafeaua pe Lună și seara voi fi pe malul Mării Negre. Dream on.

The Aurora Borealis from Per Byhring on Vimeo.

4 răspunsuri la “Aurora Boreală văzută de pe Stația Spațială Internațională [video]”

Eu nu stiu exact. Depin, ca si tine, de materialele de care dau pe internet 😀 Zic ca este, totusi, asa cum arata in film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.