Categorii
Tehnologie

Licitație pentru brațe mecanice care ridică sute de kilograme

După ce au făcut înconjurul lumii cu exoscheletul lor cei de la Raytheon, companie care se ocupă în special de cercetări în domeniul militar, vin și cu brațe mecanice ușor de manevrat.

Cei de la KSL TV au făcut reportajul pe care îl vezi mai jos și, din ce văd acolo, asemenea brațe sunt utile mai ales în domeniul industrial. Acum sunt curios să aflu de la Radu, oare cât rezistă roboții lui dacă încep roboții mei să joace ping-pong cu ei? 😀 Mă refer aici la faptul că brațele mecanice de mai jos pot juca ping-pong cu alți roboți în loc de minge.

Și cam asta este încălzirea. După ce vezi filmul acesta, mergi la cel de mai jos și fii gata să ții minte ziua de azi. Via [Gizmodo].

În următorul film este prezentată compania Festo și cu tot felul de invenții pe care le-a realizat. Și ia ghici, pe la minutul 3:30 vezi că ei s-au ocupat și de brațe mecanice. Cel mai interesant este că au obținut un sistem asemănător folosirii mușchilor, deși ei folosesc pentru asta tuburi în care este pompat aer.

Tudor, seamănă asta cu începutul creării mușchilor artificiali? Sunt sigur că da. Cei de la Festo au creat mai multe sisteme în genul. Nu e chiar mușchi, dar e foarte aproape ca și funcționare.

Enjoy tech people. Via [Robotshop].

2 răspunsuri la “Licitație pentru brațe mecanice care ridică sute de kilograme”

Sunt deja de multi ani maini bionice care reproduc mana si sunt cotrolate direct de creier, chiar si al universitatea din iasi au inceput un astfel de proiect, doar ca bratul este controlat de o manusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.