Categorii
Tehnologie

Heads Up Display pentru automobile – în sfârșit

Probabil că generația mea nu vede ceva extraordinar în lucruri în genul HUD, fie pentru motorete, fie pentru automobile, pentru că ne-am întâlnit cu ele în jocurile video. Chiar dacă o perioadă nu existau, nimeni nu poate nega utilitatea lor.

În orice caz, un ecran informativ pentru automobile era în plan deja din anii ’80 când au încercat să creeze mici proiectoare în bord care să formeze imagini ușor de înșeles. În special doreau să facă acest lucru pentru indicarea vitezei direct pe partea interioară a parbrizului.

Anul acesta, între 4 și 8 octombrie, Pioneer a prezentat la CEATEC 2011(Expoziție de IT și Electronice din Japonia) o implementare de HUD folosind un ecran pe care proiectează o hartă dinamică și alte informații. Sistemul e încă la început, dar va ajuta șoferii să fie mai atenți la drum în timp ce vor avea toate informațiile la vedere.

Sincer, fiind mare amator de jocuri pe PC, îți dai seama căt de mult mă bucur să văd cum lucruri în genul iau viață. Probabil că dezvoltă mai mult modelul până am curaj să mă sui la volan 😀 Admiră și tu viitorul ecran ajutător (HUD). Via [DigInfo].

2 răspunsuri la “Heads Up Display pentru automobile – în sfârșit”

Salut Manuel.

Păi sună bine, dar am parcă citisem la final că vor să integreze și cu smartphone-urile pentru a rula și alte informații pe „parbriz” … Asta sper să nu se ajungă la ați verifica mail-ul , feed-ul sau facebook-ul în timp ce conduci, că devine mai periculos decât un GPS clasic despre care spuneau ei că distrage atenția.

Ei, daca pun astea pe parbriz e mai simplu 😀 Uite, in SUA e Ford MyTouch cu care poti vorbi mai bine decat cu Siri de pe iPhone 4S. Vorbesti cu maisna si iti face programari, afla ce semafoare ai in fata si multe altele. Cred ca o combinatie de HUD si cu asistent virtual e chiar ok 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.