Categorii
Tehnologie

Uite așa jucărie vreau și eu – numai 1400 de dolari

Departamentul de Cercetare al Ministerului Apărării din Japonia a inventat o dronă sferică care cântărește mai puțin de jumătate de kilogram și poate zbura până la 60km/h.

Ei zic că un asemenea aparat se poate face din materiale prezente acum pe piață și costă 1400 de dolari. Ce-i interesant la el este că poate fi ușor controlat și are trei senzori giroscopici care o mențin pe traiectorie dacă o lovești.

Ba chiar poate culisa la nivelul solului unde poți juca puțin fotbal cu ea. Decolează și aterizează vertical și are chiar și aripi pentru zborul orizontal. Uite așa o jucărie zău că mi-aș lua și eu acasă. Dacă pui într-o asemenea sferă mecanisme pentru zbor autonom, să zicem că ai folosi un Kinect pentru asta, și dacă îi mai pui și un asistent virtual în genul Siri, atunci ai făcut deja doi pași în viitor.

Gândește-te că ar fi interesant ca o asemenea piesă de tehnologie să fie cu tine peste tot unde mergi. SF? Wait and see. tu ai da bani pentru sfera ta? Eu DA. Via [DigInfo].

5 răspunsuri la “Uite așa jucărie vreau și eu – numai 1400 de dolari”

Pai, asta filmau baietii. Vezi? E sferica, nu face galagie si poate genera lumina :))

Faina jucarie, ce nu-mi place e ca a fost finantata de un Minister al apararii, ceea ce inseamna ca nu e „just for fun”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.