Categorii
Tehnologie

PETMAN aduce era Terminator în zilele noastre [video]

PETMAN, robotul biped de la Boston Dynamics, este jucăria cu care se mândresc inventatorii lui BigDog și SquishBot. Cercetările lor au pornit de la biomecanica animalelor și au obținut mașini care se mișcă aproape natural.

Cu părere de rău, dar simpaticul și inofensivul (deși relativ inteligent) ASIMO este depășit. PETMAN nu vorbește, dar face. Cel mai interesant este faptul că se poate deplasa chiar bine și poate căra greutăți destul de mari. Din ce văd acolo se pare că deplasarea de face prin sistemul de cădere controlată despre care am mai scris în urmă cu mult timp. Tot pe atunci pomeneam și de un prototip mai mic al lui PETMAN.

De la un an la altul văd că evoluează chiar bine treburile. De fapt, durează 13 luni faza de proiectare și apoi alte 17 luni faza de creare a robotului. Totuși, se aproaprie chiar foarte repede ziua în care războaiele vor fi date de mașinile astea. Să te ferești atunci. O mică idee: vom prinde un asemenea război cu mașini. Dar când va fi acesta? Via [Geeksaresexy].

4 răspunsuri la “PETMAN aduce era Terminator în zilele noastre [video]”

Sa speram ca nu va veni ziua aia, omule.
Armele si banii au fost cele mai utilte dar si cele mai rele inventii ale omenirii…

Daca s-ar face o fuziune intre Petman si Asimo cred ar iesi ceva interesant, mult peste asteptarile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.