Categorii
Tehnologie

Drona X-47B – un UAV mai ca în filme

X-47B este o mașină de ucis, la fel ca multe alte UAV-uri ale Marinei SUA. Deși sunt pașnic în genere nu pot să nu admir tehnologia din spatele acestor avioane fără pilot. Aceste UAV-uri nu au pilor la bord, ele fiind pilotate de la distanță sau, cum este cel de față, este complet autonom.

Dronele militare din clasa UAV-urilor se împart în drone comandate de la distanță (Predator) și în cele complet autonome, în genul Global Hawk sau X-47B. În spatele acestor minunății ale aviației stă compania Northrop Grumman, care mai oferă și servicii de cybersecuritate și platforme de sisteme elctronice pentru protecția militarilor.

Am prins gustul avioanelor fără pilot cel mai mult când am muncit la lucrarea de licență, unde mi-am ales un Global Hawk la care să îi fac mici modificări. Este foarte greu să faci asemenea avioane mai ales că modelul din filmul de mai jos poate decola și ateriza vertical (VTOL – vertical to orizontal landing). Așadar, războiul viitorului se dă din confortul birourilor celor mai tari oameni din lume. Urmărește X-47B în acțiune. Via [Wired].

3 răspunsuri la “Drona X-47B – un UAV mai ca în filme”

Well, you know what bothers me? ‘Cause there’s something that bothers me…
My wife is a very nice person, you know… She’s a very good cook! A couple of days ago, she asked me about the global crisis. Actually, when she went to the supermarket, she met some acquintances and they were chatting about that. Crisis. Crisis here, crisis there, crisis everywhere. Still, life goes on. As seen in the above videoclip. So, what bothers me and confuses me… WTF is that „crisis”? What am I suppoosed to answer to this question?
‘Cause you see, when I hear „crisis”, I understand that everything is wrong and goes wrong for everybody; on the other hand, people spent billions of $ on fancy toys like this X47B. So, where is, and what is exactly that crisis?
Sau, mai pe româneşte zis, „Io, cu cine votez?!” Că mă uit în stânga şi văd pe becali cum face prestidigitaţie cu teancurile de euroi; mă uit în [centru]dreapta şi văd pe Nuţi U**** cum dă de-a dura cu milioanele de euroi pe la uşi euro-parlamentare. Aşa că, întreb şi io ca un cetăţean onest şi plătitor de taxe şi impozite ce sunt, „io cu cine votez?” 😉 😛

Fa-ti datoria de cetatean pana la adanci batraneti ca statul va avea grija de tine. Poate iti trimite si un X-47B pe deasupra casei. Vorba aia, poate scapa ieftin daca te omoara din sperietura si nu mai trebuie sa cheltuie bani aruncand cu bombe :))

Un prieten scria pe blogul lui ca criza este o stare sau, chiar mai bine, este o optiune a celor care cauta motive sa renunte 😀 In rest, ma duc sa ies la un zbor cu avionul personal 😛

PS:
Care vas’zică, cu care criză să votez? Cu aia de stânga? Cu aia de [centru]dreapta?. Că văd că amândouă stau bine la capitolul finanţare. Poate văd şi io o pensie, mai ştii? Mai la stânga mai la dreapta, pensie să fie! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.