Categorii
Tehnologie

Multicopterul electric – taxiul viitorului [invenție]

Este electric și are 16 rotoare micuțe care pot susține un om de 80 de kilograme. Multicopterul electric, numit E-volo de către inventatorii săi, poate zbura până la 20 minute. Testul făcut la finele lui octombrie a durat un minut și jumătate.

Cei care au făcut această invenție sunt trei germani pasionați de zbor: Thomas Senkel, Stephan Wolf și Alexander Zosel. Viziunea lor despre transportul viitorului prevede existența unor taxiuri aeriene iar invenția lor poate aduce viitorul foarte proape. Singura problemă de depășit este crearea de acumulatori mai performanți care să permită un zbor ceva mai lung.

Sigur îți aduci aminte de desenele animate cu famlia Jetson. Ei bine, se pare că epoca aceea a început deja. Va să zică, mă pregătesc să îmi strâng bani pentru croaziera pe Lună, care va avea loc în vreo 25 de ani de acum încolo 😛 Admiră și tu taxiul viitorului în filmul de mai jos! Via [Dudecraft].

10 răspunsuri la “Multicopterul electric – taxiul viitorului [invenție]”

Electric?
N-are nici o sansa in viitorul apropiat, mai avem petrol de ars ca doar nu ne razboim degeaba cu „teroristii”.

wow.. 16 rotoare… smechera masinaria, desi parca totusi e prea complexa pentru viitor. tre sa fie ceva simplu, eventual un fel de ceas de mana care apesi pe un buton si te ia de te zboara prin tot orasu` :))

Stii cum se gasesc solutiile elegante? Mai inati incerci metoda babeasca, testezi, gresesti, pui, scoti, bajbai, si apoi esti gata de un prtodus asa cum zici. Pentru inceput e ok 😀

Mai văzusem aşa ceva, acum vreo 3 ani cred, dar era o chestie mică, cu numai 4 unităţi propulsoare. Un fel de „flying saucer”. Mi-a plăcut şi îmi place că e electrică! 😉 Posibil să fi fost tot acest trio…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.