Categorii
Online

Mikko Hypponen despre intimitatea online și cele trei tipuri de atacuri pe internet

Mykko Hypponen este șeful cercetărilor la compania F-Secure, din Finlanda, și are câteva discursuri interesante pe la evenimentele TED. În cazul de față aflăm că guvernele ne spionează prin folosirea de viruși troieni sau prin ascunderea unor puncte galbene pe paginile printate de imprimantele laser, fiecare imprimantă având un model particular.

Mă uit cu interes la asemenea materiale pentru că domeniul securității online este pe cât de tehnic, pe atât de fașcinant. Caută să asculți podcastul Security Now și vei învăța o mulțime de lucruri interesante despre cum funcționează internetul și ce însemnă securitatea online.

Revenind la discursul lui Mikko Hypponen, avem de-a face cu trei tipuri de pericole online clasificate în funcție de autorii lor: cei care caută să ne fure banii din conturile bancare, hacktiviștii în genul Anonymous și, deloc surprinzător, guvernele. Cele mai notabile cazuri în care guvernele au fost prinse că spionează cetățenii au fost folosirea virusului troian Staatstrojan, de către Germania în 2011, sau când guvernul Iranian (se presupune) au reușit să penetreze securitatea DigiNotar, tot în același an.

DigiNotar a fost o companie care vindea certificate SSL și, odată ce atacatorii au reușit să elibereze certificate false, firma a fost închisă. Internetul nu este pe cum cred mulți, a piece o’ cake.

5 răspunsuri la “Mikko Hypponen despre intimitatea online și cele trei tipuri de atacuri pe internet”

Nu mi-e teama decat de aia care vor sa-mi fure banii. Restul sa ma caute la oua daca nu sunt la coada la carne! Telefonul meu e ascultat in permanenta. Mai nou pot fi si localizat prin aplicatiile GPS de pe Android. Banii sa nu mi-i ia!

Mizeria asta deja se numeste „cenzura”. Iar cenzura niciodata nu si-a atins scopul declarat, s-a transformat intr-un instrument de realizare a intereselor unor grupuri bine definite.

@G.C.M. Foloseste conturi tampon pentru pentru plati online.

Atat timp cat nu ai nimic de ascuns, nu ai de ce sa te temi 🙂 iar singura modalitate de a proteja un pc de online este sa nu-l conectezi la internet

Corect zis. Trebuie sa invat cum sa folosesc conturi de unica folosinta pentru plati online 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.