Categorii
Online

După SOPA vine Search Minus the Plus

Treaba cu SOPA e de pomină. Un teatru, cum s-ar zice. Și asta pentru că cei ce au propus legea au scos partea cu blocarea DNS-ruilor la ISP, deci mai rămân celelate puncte. Este interesant de văzut cum se vine cu o propunere de lege în Congresul SUA și apoi ea este schimbată când o parte a internetului țipă că doare.

Merge și aici zicala: cine țipă mai tare are câștig de cauză. Am participat ieri la protestul împotriva SOPA împreună cu câteva mii de site-uri printre care Mozilla, Wikipedia, Google, Creative Commons și mulți alții. Mai multe despre asta pe SOPA Strike. Este bine că s-au văzut schimbări și s-a văzut cum se comportă internetul ca un tot.

Bogdan, de la Legi-Internet.ro, a explicat foarte bine implicațiile acestei legi a cenzurii internetului. Este interesant de urmărit comentariile de la articolul despre SOPA de pe Zoso.ro. Trebuie să amintesc aici și rezumatul ironic făcut de TechCrunch Europe. Minunat.

Când se vor mai calma apele ne vom aduce aminte că Google+ ni se bagă cu forța în viață. Ce-i drept, îmi place serviciul și cum l-au gândit. L-am văzut de la început ca o combinație între Twitter și Facebook. Plus că am început să renunț încetul cu încetul la Reader (adică tot la un serviciu Gogle, ce ironie 😀 ) și îmi iau știrile din cercul special, unde am numai oameni dedicați internetului și tehnologiei.

În alte cuvinte, recomandările „amicilor” de pe rețea sunt de preferat celor 1000 de știri care se strâng în Reader. Totuși, devine cam supărător faptul că Google îmi prezintă o groază de rezultate din rețeaua Google+ în pagina de căutare. Nu este un lucru pentru care i-aș sări marelui Google în cap. Doar o mică supărare, în cel mai rău caz.

Alții s-au arătat hotărâți să se răfuiască. Pentru ei există o extensie pentru Chrome făcută de Victor Lourng și numită sugestiv Search Minus the Plus.

O am instalată și își face chiar bine treaba. Dacă nu sunt logat în contul Google, atunci rezultatele sunt cât se poate de curate. Dacă sunt logat și am bifat să nu îmi arate rezultate personalizate, prind doar 2-3 mențiuni sau linkuri către Google+ în pagina de rezultate.

I-am zis lui Victor că Google ar putea să se supere și că ar fi șansa să îi blocheze extensia. S-a abținut de la comentarii 😀 Instalează și tu extensia dând clic pe imaginea de mai jos. Search Plus your Wrold, Search Minus the Plus:

8 răspunsuri la “După SOPA vine Search Minus the Plus”

Astia sunt miezul din dodoasca in materie de democratie. La ei, Antena3 s-a inventat acum 50 de ani.

SOPA nu se preda, o vor cosmetiza mai mult decat este acum, sau o vor aproba pe sub pres, inca nu putem sa ne dam seama pe deplin de implicatiile posibile ale acestor legi
Eu folosesc mai multe browsere din care unul care nu pastreaza cache, cokie, nu ma conectez cu el la nici un cont pentru a avea o minima intimitate si pentru a avea rezultate la cautari cat mai reale, nu acelea impuse de google.

Stai ca azi au anuntat ca SOPA a fost abandonata, dar ca inca mai au PIPA si ACTA pe pozitii. Totusi, o sa revina si cu alte legi. Nu se lasa asa usor.

Nu stiu daca chiar s-a terminat cu legea asta a pacii. Am inteles ca i se aduc mici modificari si apoi o baga iara in parlament. E o porcarie de lege.

Cica e gata. Deocamdata. Dar va fi o revenire. nu se lasa ei, desi deja au demonstrat ca pot cinhide oricesite din SUA si fara legile astea.

[…] despre aceste chestiuni legate de libertatea internetului au mai scris:  Tudor,  Manuel  Cheta de la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.