Categorii
Online

Scapi de SOPA și dai de mama ei: ACTA [actualizat: model de email și listă emailuri]

Ziceam cu alte ocazii că SOPA/PIPA au murit, dar că războiul nu s-a terminat. Deși este de ceva ani în lucru Tratatul ACTA a fost pus din nou în centrul atenției și atitudinile nu au întârziat să apară.

ACTA, Anti-Counterfeiting Trade Agreement, este un tratat international care merge pe linia SOPA, dar împinge limitele cenzurii mult mai departe. Se știe de el din 2008, cel mai rău este că negocierile se fac în secret și că se va vota în Parlamentul European în primăvara asta. Pe 16 decembrie 2011 Consiliul Uniunii Europene a semnat deja actul și va urma votarea.

De ce este așa de rău tratatul ăsta? Nu rău. Scuze. O mizerie incredibilă. Dacă SOPA dădea voie guvernelor și companiilor să ceară blocarea site-urilor pentru încălcarea drepturilor de autor, ACTA va merge mai departe și va obliga ISP-urile (RDS, de exemplu) să verifice ORICE informație trece prin serverle lor ca să se asigure că nu sunt transmise date cu drepturi de autor. Dacă li se pare că ceva nu e în regulă îți vor bloca accesul la internet.

Da. Mailurile tale și discuțiile pe chat vor fi monitorizate la tot pasul. Nu pot accepta asta și să zic că „asta e lumea în care trăim”. Nu. Ăsta nu e un răspuns. Cine e petrecut un timp oarecare pe internet știe că asemenea măsuri înseamnă CENZURĂ. Pentru incapacitatea unor dobitoci ca cei de la MPAA de a face un marketing mai bun (ca să evite pirateria) și pentru lăcomia autorităților europene (dap, banii circulă și acolo), vom avea de plătit fiecare dintre noi.

Iată mai jos două filme care sunt sigur că te vor interesa:

și al doilea, care explică puțin mai multe:

Cu ne putem opune unor asemenea măsuri ciudate? Ei bine, primul pas este să trimiți un mail către reprezentanții noștri din Parlamentul European. Avem și noi vreo 20-30 de oameni trimiși acolo. Am trimis deja un email către reprezentanții noștri. Trimite și tu email și spune NU Tratatului ACTA. Lista cu emailuri și modelul de email o găsești pe Zoso.ro. La mai bine!

Later Edit: Se pare că Vali a șters comentariile în care găsisem un model de email. Îl voi posta aici. Cine a scris acel model mă poate trage de mânecă și îl voi trece aici. Mersi fain. Am aflat sursa modelulului de email. Vali a dat drumul înapoi la comentarii acolo, așa că e bine.

Model de email trimis către europarlamentarii noștri. Nu trebuie să fie exact, dar ca idee îl poți vedea mai jos:

Stimate euro-parlamentar,

Prin prezenta vă informez, ca cetățean al României și ca cetățean al Uniunii Europene, de opțiunea mea în legătură cu Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA – Anti-Counterfeiting Trade Agreement).

Prezentarea acestui Tratat este făcută în cele două filme de mai jos:
– http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
– http://www.youtube.com/watch?v=p_bERAf5KAg&feature=related

Acest tratat, va avea ca efect distrugerea drepturilor mele și a concetățenilor mei români și europeni de a accesa Internetul și de a schimba liber informații și opinii.
Menționez că sunt de asemenea împotriva deciziei Consiliului Uniunii Europene din 28 septembrie 2008 care susține acest proiect.
Drepturile mele la libera exprimare precum și drepturile mele fundamentale vor fi puternic restrânse și, dacă ACTA va fi adoptată de
Parlamentul European, chiar și drepturile dumneavoastră din punct de vedere politic și social vor putea fi încălcate din cauza acestui Tratat.
– ISP-urile (furnizorii de servicii internet) vor fi responsabili din punct de vedere legal pentru ceea ce fac utilizatorii lor pe Internet,
obligați să acționeze ca o veritabilă Securitate Comunistă (după modelul sistemului de cenzură comunist din China)
– Medicamente generice care ar putea salva vieți ar putea fi interzise.
– Interesele deţinătorilor de drepturi de proprietate intelectuală sunt puse mai presus de libertatea de exprimare, viaţa privată şi alte drepturi
fundamentale.
– Prevederile din versiunea finală a Acordului, al căror înţeles nu va fi clarificat înainte de ratificarea ACTA, sunt vagi şi riscă să fie interpretate în moduri care ar
putea permite incriminarea unui număr mare de cetăţeni, pentru delicte triviale.
Modalitatea în care s-a realizat negocierea Acordului îl privează de credibilitate democratică şi de claritate juridică.
Dacă va fi ratificat, Acordul va avea implicaţii majore pentru libertatea de exprimare, accesul la cultură şi viaţa privată, va afecta comerţul internaţional şi va reprezenta un obstacol în calea inovării.[1]
Deși văd necesară apărarea drepturilor de autor, nu pot fi de acord cu posibilitatea încălcării drepturilor fundamentale și libertatile cetățenești ale cetățenilor români și europeni, așa cum sunt ele stabilite de Tratatul de la Lisabona, Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, Tratatele Uniunii Europene și Constituția României.

Având în vedere asta și faptul că probabil doriți să participați și la următoarele alegeri pentru Parlamentul European vă solicit expres să nu susțineti acest proiect de Tratat.

Cu considerație,

Spor la trimis mailuri 😀

Later edit 2: Vali a inchis prăvălia și sper că doar temporar. Așadar, trebuie să pun aici adresele de mail către aleșii noștri:

„elena.basescu@europarl.europa.eu” ;
„theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu” ;
„monica.macovei@europarl.europa.eu” ;
„traian.ungureanu@europarl.europa.eu” „cristiandan.preda@europarl.europa.eu” ;
„marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu” ;
„iosif.matula@europarl.europa.eu” ;
„sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu” ;
„petru.luhan@europarl.europa.eu” ;
„rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu” ;
„oana.antonescu@europarl.europa.eu” ;
„adrian.severin@europarl.europa.eu” ;
„rovana.plumb@europarl.europa.eu” ;
„ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu” ;
„silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu” ;
„dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu” ;
„corina.cretu@europarl.europa.eu” ;
„victor.bostinaru@europarl.europa.eu” ;
„georgesabin.cutas@europarl.europa.eu” ;
„catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu” ;
„ioan.enciu@europarl.europa.eu” ;
„norica.nicolai@europarl.europa.eu” ;
„adinaioana.valean@europarl.europa.eu” ;
„renate.weber@europarl.europa.eu” ;
„adinaioana.valean@europarl.europa.eu” ;
„cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu” ;
„tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu” ;
„george.becali@europarl.europa.eu” ;
„laszlo.tokes@europarl.europa.eu” ;
„iuliu.winkler@europarl.europa.eu” ;
„csaba.sogor@europarl.europa.eu” ;
„vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu”

50 de răspunsuri la “Scapi de SOPA și dai de mama ei: ACTA [actualizat: model de email și listă emailuri]”

Cu toate scuzele de rigoare, dar crezi ca EBA sau Becali inteleg ce ai scris tu mai sus? Hai sa fim seriosi 🙂 Reprezentatii nostri in Parlamentul European fac doar act de prezenta. Pe ei in doare in cot de soarta noastra si ne trateaza cu ignoranta maxima.

Te cred, dar hai sa facem treburile gradual. Trimiti mail, poate faci petitii, le dai site-urile jos, manifestatii de strada. Dar incepem cu un mail. Sau mai multe 😀 Plus, eu zic ca este bine sa ne punem sa scriem cat mai multi pe tema asta. Sa vad daca gasesc un script sa pun pe blog 😀

Uita-te aici
http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?order_by=euro_vot_valoare&order=ASC&last_order_by=euro_parlamentar_nume&id_act=1189&euro_tara_id=9&euro_grup_id=&euro_vot_valoare=&euro_vot_rol_euro_grup=&euro_vot_rol_euro_tara=&vers=2

Or fi vai de steaua lor dar ei detin votul. Uite ce poate face un protest bun, eficient.
http://imgur.com/WwTik

Apropo, polonezii se pregatesc cu un protest acum de 100.000 de oameni. Ce vor obtine, ramane de vazut.

Toate cele 26 de tari vor semna acest tratat azi in Japonia dar mai trebuie ratificat de catre PE peste 5 luni (in iunie).
Acum, daca Polonia a semnat, si Irlanda la fel, se pregateste, daca nu va fi ratificat de catre PE ce ii impedica sa il semneze la nivel de tara ?
S-ar putea sa fie necesara o campanie de „informare” atat la nivel local cat si la nivel european.

Fun little fact:
Eu am gasit doar Adevarul sa fi publicat un articol mai in-depth despre ACTA.
Funny pentru ca e doar Adevarul.

Eu cred ca o metoda mai buna ar fi
noi > mass-media & youtube & Facebook campaigns apoi > (euro) parlamentari

Some more info
Forbes – If you thought SOPA was bad wait until you meet ACTA
http://onforb.es/wE34Uo
Ireland and EU to sign controversial ACTA treaty tomorrow – thejournal.ie
http://bit.ly/A33ihw
The Threat to Estonia’s Open Internet – err.ee
http://bit.ly/ApOkAj

Mersi fain de linkuri. Am reusit sa vad cine a votat pro si contra in 24 noiembrie 2010. Voi publica un articol despre azi azi-maine 😀

no problem, acum incerc sa pun intr-un singur loc pe facebook mai toate legate de ACTA astfel incat sa fim siguri ca acest tratat este inteles cum trebuie.
Marele lui defect este ca e foarte vag si lasa loc de interpretare, una dintre ele sunt aici
http://scr.bi/xcOnzL
Din ce am observat eu parerile sunt impartite intre
meh–>nu e chiar asa de rau–->unele articole ar trebui scoase/modificate/clarificate–>OMFG Burn that shit

Site-uri precum megaupload ar putea fi afectate, site-uri care fac profit din continut piratat(, modarea xbox-ului sau alte modari ale device-urilor ar putea fi pedepsita foarte aspru.

Also, ACTA ar putea fi o imbunatatire a tratatului TRIPS din 1995
„PM Tusk’s party also say the agreement is in line with international trade law, particularly the so-called TRIPS agreement (Agreement on Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights).”

„The governing party also says that ACTA is not an attack on individual freedoms but concerns large scale illegal activity, mainly concerning organised crime groups.

ACTA obliges ISPs to monitor content put onto the web by users but does not contain a “three strikes and out” clause”

http://bit.ly/zU9kOR

O să rîdeţi, EBA a votat, conştiincios, împreună cu popularii europeni… împotrivă!

Da, la fel a facut si in 2010. Eba prinde culori mai faine, vad ca 😀

Am trimis mail-uri la adresele celor care au votat pentru (desi articolul scrie ca au votat :”neparticiparea statelor membre la discuţiile despre acordul… ” …chiar nu mai inteleg !! ) si am primit un (1) raspuns cum ca Guvernul Romaniei ar fi semnat acest acord .

Dap, a fost semnat, apoi se va merge in plenul PE si apoi abia prin iunie se va hotara daca va fi valabil pt Europa

Obtii doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Atat timp cat ei neaga existenta protestelor din Piata Universitatii tu chiar crezi ca le pasa de protejarea drepturilor noastre in mediul online?

Eu zic sa ne informam CORECT cititorii despre prevederile acestui proiect de lege. Pun pariu pe cat vrei ca exista printre noi, bloggerii, persoane care habar n-au de existenta ACTA – ca sa nu mai spun de articolele ei abuzive.

E clar, de aia am pus si link catre site-ul care ofera informatii despre ACTA. 😀

Apropo, sunt două mici greșeli în text:

Carta Drepturilor Fundamentala (Fundamentale)
și
să nu susțineti aceast proiect (acest)

(da, știu că e doar un MODEL)

Mersi fain. Am pus si emailurile aici de vreme ce Vali pus pauza pe blog. am si corectat in text 😀

Scapi de SOPA si dai de mama ei- ACTA – Obisnuit-eu…

„Ziceam cu alte ocazii că SOPA/PIPA au murit, dar că războiul nu s-a terminat. Deși este de ceva ani în lucru Tratatul ACTA a fost pus din nou în centrul atenției și atitudinile nu au întârziat să apară…”…

E si la mine pe blog un model de mail, preluat tot de la Zoso de pe blog, din comentarii. Bine ai facut ca ai pus si aici adresele de mail ale europarlamentarilor.

Pfai, cica deja Romania a votat ACTA in PE. nici nu stiu ce au facut astia mai o_O

[…] http://obisnuit.eu iar articolul care ofera informatiile necesare protestului impotriva ACTA este aceasta. Personal sper ca pana in luna iunie cand UE va supune ACTA la vot, romanii sa se mobilizeze si sa […]

Se pare ca a noastra tarisoara reprezentata la varf de Vadim, Becali, EBA si Severin ar fi semnat deja un tratat de ratificare a eventualei normative. RIP INTERNET…

[…] Aici vedeţi detalii cu tot cu filmuleţele despre ACTA şi scrisoarea către europarlamentarii noştri. […]

Trebuie, trebuie. Face comentatorul eu (nickname : eu – mai sus) un grup, sau pagina de FB informativa si de acolo va fi probabil mai simplu sa avem toate datele la un loc 😀 Bun de avut aproape si linkul asta : http://apti.ro/cum-actionezi-impotriva-acta.

Sa nu mai zic ca lista de numere de telefon poate fi gasit cu un mic efort urmarind linkurile de aici: https://www.laquadrature.net/wiki/How_to_act_against_ACTA#Who_to_contact . Un razboi in linkuri 😀

Acordul ACTA sau de ce ar trebui să ne intereseze intimitatea pe internetspune:

[…] acord. Am publicat un model de email și lista de emailuri ale europarlamentarilor noștri pe blogul meu. Tot acolo găsești mai multe de talii despre ce ar însemna o viață sub […]

Article 39 of ACTA states countries can sign the treaty until 31 March 2013. European Parliament reportedly has the final decision over whether the treaty is dismissed or enacted. Asa ca sperante mai sunt

[…] A, şi dacă tot suntem la faza aceasta, mai am o propunere. Scrieţi-le prin e-mail celor ce-au votat Pro. Mulţumiţi-le, cereţi să continue lupta. Scrieţi-le celor ce-au votat Contra. Să ştie că nu reprezintă saci de cartofi, totuşi.  Invitaţi-i să se ducă dracului. Scrieţi şi celor ce au fost absenţi sau s-au abţinut, poate data viitoare vor fi mai vioi. Iată lista lor de e-mail, sortată ca cea dinsus: (via obisnuit.eu) […]

Parlamentari? Europarlamentari? Manuel, cu tot respectul, eu apreciez ceea ce ai facut INSA eu nu ma pot adresa oligofrenilor mentionati mai sus. Eu iti garantez ca 90% din cei prezenti in lista de mai sus, nu stiu nici macar cum sa-si acceseze email-ul. Asta ca nu mai zic de timpul necesar pentru trimiterea unui raspuns email-ului trimis, pe care bineinteles, nu-l au ca-s europarlamentari si… sunt ocupati cu dormitul pe scaune.

Cand nu ai cu cine, nu ai cu cine si degeaba te lupti „tu, eu, el, ea”. Practic, te lupti cu morile de vant. Punctul MEU de vedere in fata acestor lepre ale societatii este fix NUL!

Teoretic fiecare dintre ei are consilieri care ar sti sa traduca email in posta electronica asa ca eu zic ca nu e nici un rau in a tirmite mail catre ei. Bineinteles, faci cum crezi de cuviinta. Poti da vestea mai departe daca nu trimiti mail. Exista moduri si moduri in care fiecare putem participa 😀

Deja am trimis mail, multumesc pentru adrese. Sa speram ca daca se ajunge la proteste, sa fie mai pasnice ca cele anticonducere

[…] Tot despre aceste chestiuni legate de libertatea internetului au mai scris:  Tudor  si   Manuel  Cheta de la obisnuit.eu […]

Iti multumesc pentru adresele de e-mail ale europarlamentarilor postate,mi-au fost de mare folos,pentru ca le-am trimis fiecaruia cate un e-mail cu cate o urare.Daca se va ajunge la proteste,asa cum au fost cele anti-basesciene care au avut loc zilele acestea cu siguranta se va abroga aceasta lege.
JOS CENZURA!

a semnat si Romania, alaturi de celelalte 21 de state europene de dragul lelii.
propun sa ne bucuram pana in aprilie/mai de internet, ca cine stie ce se intampla dupa ce se voteaza?

interesant este ca acest video facut de echipa C.M. a fost dat jos de pe YouTube, daca nu ma insel, chiar in ziua in care a fost postat. ACTA lucreaza deja 🙂
lasand gluma la o parte, trebuie sa luam initiativa, si sa „bombardam” europarlamentarii nostri dragi cu mesaje ! trebuie sa ii determinam sa spuna NU. cu riscul sa nu priceapa nimic, putem trimite si catre Eba sau Becali 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.