Categorii
TechArt

Years – un pickup ce redă muzica copacilor

YEARS from Bartholomäus Traubeck on Vimeo.

Bartholomäus Traubeck a venit cu o idee genială: să folosească un pickup pentru e reda muzica copacilor. Cum a făcut asta? A tăiat felii din copaci, le-a șlefuit și a modificat un pickup obișnuit pentru a reda sunet de pian atunci când interpretează inelele copacilor. Tehnologie destul de simplă, dar care a dat naștere unei invenții.

Muzica obținută este chiar interesantă. Dacă ai de-a face cu un copac mai bătrîn muzica este mai alertă. Este adevărată vorba că experiența își spune cuvântul 😀 Via [Vsauce2].

11 răspunsuri la “Years – un pickup ce redă muzica copacilor”

Ce tare e ideea, să asculți copacii!

Îmi amintește de un desen animat de când eram mici, un episod în care se povestea despre un copac care cânta în bătaia vântului, bucurând trecătorii și natura dimprejur. La un moment dat auzind frumosul cânt, un rege a poruncit să fie tăiat și transformat într-un instrument muzical. Din ditamai copacul a ieșit un fluier, dar natura și viețuitoarele nu mai erau la fel fără minunatul lor copac.

Din câte îmi amintesc fluierul nu a avut efectul scontat în regat, așa că a fost în scurt timp uitat… și meșterul alungat.
Într-un final, fluierul a ajuns la cineva care a aflat povestea și stând pe buturuga rămasă în pădure a început să cânte, plângând. Lacrimile au ajuns pe buturugă și au redat viață copacului, iar muzica a continuat.

Eh… destul de emoționant pentru un desen animat pentru copii (nu se mai fac acum)… am să caut poate dau de el pe internet 😀

Gata, am descoperit animația:) Era vorba de Blinky Bill. Câți dintre voi își mai amintesc de acest serial? sau câți au auzit de el? 😀

Găsiți episodul despre care vorbeam în ultimul meu articol. Se pare că am făcut unele mici greșeli în relatarea de mai devreme, dar dacă vedeți episodul veți înțelege.

Zau de imi aduc aminte. O fi fost candva un desen fain. Ideea de mai sus chiar mi-a placut. Se vede ca uneori nu trebuie sa faci lucruri prea iesite din comun, ci doar altfel, ca sa iasa ceva fain.

Stai sa vina toamna si atunci chiar o sa fie fain de iesit la plimbare in padure:D

Abia a trecut… dar să nu disperăm, la pădure e frumos și primăvara și vara 🙂 mai ales vara că poți dormi în aer liber fără probleme. (toamna sunt șanse mai mari de precipitații).

@ D-Petre: Da, e mult mai frumos sunetul copacului viu, asta e și morala desenului animat amintit, dar dacă tot tăiem copacii (pentru mobilă sau alte nevoi umane mai mult sau mai puțin distructive), măcar să ascultăm și o felie din ei 🙂

Da, corect.. dar probabil vremea de afară m-a făcut să uit să menționez iarna 🙂

E frumos când e soare și nu e cod portocaliu :). Plănuiam vacanța asta să plec, dar iată că vremea nu a fost de acord cu planurile mele 🙂

Eh, faine pozele lui Petre. Ideea e sa stim sa apreciem natura. Cred ca trebuie sa ie smai des la padure 😀

Vindeți castraveți grădinarului. Am spus deja că e frumos și iarna… ba chiar scriam pe blog la un moment dat că abia aștept să vină iarna să fac poze… și abia așteptam acum să treacă sesiunea să pot pleca la munte, dar mă oftică faptul că nu pot din cauza vremii. 🙂

Frumoase pozele, da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.