AR Sandbox este o instalație formată dintr-o ladă de nisip, un senzor Kinect și un proiector care colorează în timp real formele de nisip pe care le faci cu lopata. Acest prototip va fi expus în muzeele de știință de la UC Davis Tahoe Environmental Research Center (TERC) sau Lawrence Hall of Science, din SUA.
Nu trebuie decât să faci șanțuri sau munți în cutia cu nisip și proiectorul va face pe loc o hartă topografică. Când ai terminat de trasat cursul unui râu apa virtuală va urma traseele făcute de tine. Via [Lucruri misto].
Un asemenea concept, are poartă numele de techart, a prins tot mai mult în ultimii ani, mai ales de când realitatea augemtată și Kinect au fost adoptate în tot mai multe proiecte de artă.
Un alt mod genial prin care poți folosi proiectoarele este Cloud Pink, o instalație în care tavanul unei încăperi poate fi desenat în tot felul de moduri numai prin atingerea plafonului flexibil.
Proiectul a fost gândit de către EveryWare, o echipă coreeană care folosește calculatoarele în mod creativ, aducând tehnologia în artă. E plăcut să vezi că tehnologia poate influența atât de mult lumea artei încât să stabilească noi moduri de a ne exprima. Felicitări celor care fac lucruri în genul.
Tu știi de asemenea instalații de pe la noi?
2 răspunsuri la “Realitatea augmentată și proiectoare interactive – tehnologia în artă”
Bestial, vreau si eu 🙂 Multam’ . Cred ca am 30 de min de cand ma tot uit la ele 🙂
Ma bucura ca iti plac 😀