Categorii
Tehnologie

Modelul german: politica încurajează dezvoltarea tehnologică

Prin 2000 Germania a adoptat o lege a energiei regenerabile care impunea FIT- feed in tariff, lucru ce a dat naștere unei explozii în domeniul generării de energie electrică din surse regenerabile.

Feed in tariff este obligația companiilor furnizoare de energie electrică să îți dea bani pentru fiecare KW de curent electric creat de către instalația depanouri solare pe care o ai acasă. Adică tu primești bani pentru că îți creezi propria energie electrică (din surse eoliene, fotovoltaice, etc) și primești bani și când introduci în rețeaua națională surplusul tău. Ce zici de asta?

Pe la noi se oferă doar un certificat și atât. Nu am putea influența și noi, o mână de bloggeri, politica în așa fel încât să promoveze asemenea legi?

Mai știi când am scris despre neutralitatea internetului la noi? Există români foarte bine instruiți care merg dincolo de a scrie articole pe site-uri și fac inițiative pentru a ne oferi acces nerestricționat la internet. Sunt cazuri în care, dacă ești pe mobil, ai viteză mai mare pe anumite site-uri și viteză mică pe altele. Nu e corect să se întâmple asta.

Neutralitatea internetului presupune că eu am voie să accesez orice conținut pe internet, de pe orice device vreau fără a fi restricționat într-un fel. Am semnat deja petiția. Semneaz-o aici și promoveaz-o. Trebuie minim 1000 de oameni. Acum sunt numai 448.

La un moment dat Tudor zicea că speră să vadă blogurile o masă unită și capabilă să ceară schimbări în țară. Da, sună a politică. Dincolo de a lua în râs aspectul acesta la vieții sau de a condamna nu am putea face ceva să promovăm lucrurile în care credem? Cum este petiția de mai sus.

După tine, cum ai vedea blogurile participând în politică și promovând acele aspecte pe care le vedem că sunt de dorit? Eu aș zice: go for it.

13 răspunsuri la “Modelul german: politica încurajează dezvoltarea tehnologică”

Am scris despre Neutralitatea Internetului la sfarsitul lui Aprilie – am semnat petitia – si de atunci am pe blog si bannerul de sustinerea a proiectului … dar de multe ori oamenii reactioneaza doar atunci cand e cam tarziu. Si atunci incep lamentarile de genul „ce bine era cand era rau”

Vad ca nu prine la multi proiectul ala. Numai cand vezi ca te doare prea tare incepi sa urli. Cum ai zis: sa nu fie prea tarziu.

Dupa cate stiu eu (s-ar putea sa ma insel) la noi e tocmai invers. Catre furnizorii de energie noi platim lunar cate 1lei, in factura, pentru sustinerea implementarii surselor de energie alternativa. Baietii destepti nu trebuie sa piarda din profit…

Cat despre intrebarea ta, la nivel teoretic suna foarte bine si pare fezabila, numai ca eu nu cred intr-un rezultat practic uitandu-ma in curtea presei care nu poate scapa de influena anumitor grupuri de interese.

Sa stii ca ai dreptate. In parte. Din pacate si in blogosfera vezi dezbinari si e putin cam greau sa ii strangi pe toti sub o aripa.

Stii ca nu-mi place sa emit pareri despre blogosfera ca si fenomen si mai ales sa fac referiri la „influenti”. Totusi o sa fac o exceptie.
Tot a inceput campania electorala asa ca imagineaza-ti un partid care a „convins” un influencer sa-i promoveze interesele. Acesta va promite un loc, printre alte cateva zeci sau sute, in mult-doritul lui blogroll sau o mentiune prin vreun articol tuturor celor care vor „sustine campania”.
Pariem ca se vor gasi destule oi? Si bineinteles ca toti o vor face din pura convingere si in deplina cunostinta de cauza…

Ma, fiecare face ce vrea pe blog, dar partea cu loc in blogroll e putin cam trasa de par.

Punem pariu ca tu daca promiti un loc in blogroll pentru o saptamana cuiva care scrie un articol de promovare pentru orice nimic se vor gasi destui?

Dragă Manuel,
Tot ce pot spune este că tot ceea ce fac eu, se referă la promovarea a ceea ce cred eu că merită promovat. Ar fi stupid să promovez lucruri doar pentru că cineva mă plăteşte! Aşa se face că până acum am refuzat să fac mercenariat literar. M-am înscris pe situri care plătesc articole. Am văzut ce înseamnă şi am renunţat. tot ceea ce există în domeniu este o transpunere a mercenariatului de tip Legion Etrangere sau Pretorienii imperiali. Cine plăteşte mai mult?
Din păcate, am remarcat şi eu că bani ţi se dau doar dacă faci pe plac cuiva. Îl lauzi pe el, îi lauzi marfa, etc. Asta, tot mercenariat se cheamă. Lucrurile bune şi cu adevărat folositoare, până acum s-au susţinut şi finanţat pe bază de VOLUNTARIAT. Care e cu totul altă chestie. La voi în Braşov, cred că e o şcoală tare în direcţia asta. La fel la Timişoara. În rest, e de muncit! Poate de asta vă şi susţin momentan doar pe voi. Uite, un exemplu care mă bucură, e prietenul tău Gabi Nechita. Tu, aici, faci un fel de „revista presei tehnice”. Mi-e imposibil să precizez exact de ce vin şi revin aici. Aş minţi dacă aş spune că îmi place totul. Poate că cel mai corect e să zic „Îmi place Manuel Cheţa”. Dar asta sună prea partizan, deşi e motivul cel mai substanţial! Totuşi, sunt adevăruri. Aici îmi plac doar unele articole. Altele, pur şi simplu, ori mă depăşesc DPDV sferă de interese ori pe partea de competenţă. Adică, e greu să citeşti ceva dintr-un domeniu prea îndepărtat de preocupările tale, când îţi lipseşte vocabularul de bază. Una peste alta însă, eu vă susţin pe amândoi, pentru că eu cred că e nevoie de voi.
Asta, a propos de petiţii. Voiam să zic cu asta că eu semnez petiţia zilnic. Printr-un like, un twit, un Stumble, un G+1. Am îndemnat şi pe alţii să facă la fel. Eu cred că aşa se ajunge departe. Cu picătura şi constant. Inundaţiile catastrofale, vin din munărul picăturilor de ploaie şi din durata şi continuitatea ploilor. Asta s-ar traduce prin număr de bloggeri care promovează constant Green Energy, îşi cumpără panouri solare, generatoare eoliene. Aşa se face politica! 😉

Nu e neaparat sa lauzi pe cineva. Oricum, la mine pe blog au aparut numai materiale care am considerat ca e ok sa le public, fie ca am fost platit sau nu pentru ele. Am avut ceva article-reclama dupa cum bine stii si am refuzat intre timp destui altii.

Cat despre petitite eu mai aduc aminte de ea din cand in cand. Se pare ca e un subiect plictisitor pe la noi, dar Bogdan (coordonatorul APTI), care face treburi extraordinare, ne tot atrage atentia ca sunt lucruri importante. Vezi aici: http://legi-internet.ro/blogs/index.php

E jurist si om de online. Exact ce avem nevoie.

bloggerii deja au inceput sa influenteze concursuri nationale (vezi Cristian Gog si romanii au talent. Parerea mea e ca a castigat pe nedrept, dar au fost f multi bloggeri mari care l-au promovat). Asa ca nu-i exclus ca incet, incet, blogosfera sa aiba o oarece influenta si asupra altor lucruri

Ca e vorba de un concurs, ca e vorba de o campanie, o blogosfera unita poate obtine foarte multe lucruri. In anumite locuri de prin Moldova noastra unii blogger au fost dusi prin tribunale pentru ca au avut curajul sa se ia de politicienii locali. De acolo iti dai seama ca bloggerii pot avea influenta.

E bine ce zici tu da parerea mea e ca reprezentantii statelor merg in directia cealalta. Adica mai putine siteuri, mai putin continut, restrictionare si cenzura.

Pana una-alta la noi nu am vazut sa existe site-uri inchise pe motive politice. Ce ma supara e ca politica nu s-a implicat in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice, stii tu, lucruri simple pentru altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.