Categorii
Tehnologie

Tree Spades sau cum muți copacii ca-n poveste

Undeva in Berwick, Australia, o agenție de stat pe numele VicRoads mută copacii într-un mod inedit. Ei se folosesc de camioane speciale numite Tree Spades care au gheare metalice (hârlețuri ai putea zice) cu care mută copacii cu tot cu pământul din jurul lor.

VicRoads trebuie să gestioneze anual peste 22 000 km de străzi și mai bine de 3300 de poduri și, vâzând Tree Spades, îți dai seama de ce reușește să facă față. Felicitări australienilor. În Brașov, când are loc o „toaletare” de copaci, vezi cum sunt tăiați cu crengi cu tot și rămân numai cioturi hidoase în urmă. Bravo Spații Verzi Brașov. Poate ne lăsați fără copaci, că se pare că angajații vostri nu au lemne de foc acasă.

În fine, aș vrea să văd și eu asemenea aparate pe la noi. Via [Neatorama].

8 răspunsuri la “Tree Spades sau cum muți copacii ca-n poveste”

No cât de tare-i asta!

Bestial și foarte bine calculat. La replantare desigur gaura aia e făcută tot cu scula asta, că altfel nu se potrivea așa perfect.

Ați băgat de seamă cât de precis e totul? Aveau marcat pe sol unde trebuie să ajungă roata din spate a mașinii înainte de operațiune… Foarte frumos, foarte frumos! Mulțumim Manule!

Acum sunt in cautarea masinilor acre defriseaza in Amazon. Se pare ca sunt niste monstri care iti curata copacii in foarte scurt timp. Nebunie!

Am vazut o emisiune cu jucariile astea pe Discovery. (Le-am vazut si pe alea de defrisat).
Lectia de civilizatie mi se pare tousi marcarea gropii cu plasa din aia portocalie. La noi nu se marcheaza nici macar craterele in carosabil de cad aia cu masinile in ele. Si mai tare mi s-a parut ala care curata pamantul de pe „cupa” aia ca sa nu cada pe strada.

Am zis lectie de civilizatie, totusi… Legea e cea care a adus civilizatia…

Exact la detaliile astea mă uitam și eu , dar n-am mai zis nimic fiindcă așa cred că e normal să se realizeze lucrurile.

Si noi avem lege. Si cred ca avem si lege care sa se ocupe de zonele verzi si de strazile oraselor. Se aplica. Cam cum stim noi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.