Categorii
Tehnologie

7 ani de YouTube

Dacă este un lucru pe care îl pot aprecia la Google+ este acela că am informațiile cele mai utile chiar sub nasul meu. Azi am aflat că YouTube împlinește 7 ani. Pe 14 febuarie 2005 Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Karim (foști angajați ai Paypal) au înregistrat domeniul www.youtube.com.

Primul film de pe YouTube este Me at the zoo făcut de Jawed Karim în data de 23 aprilie 2005. În mai 2005 YouTube a intrat in probe publice (public beta) cu filmul Pajamas and Nick Drake. De atunci și până acum rețeaua video a devenit parte a culturii mondiale.

Charlie Bit My Finger este filmul cu cele mai mutle vizualizări (454,697,479 la data de 21 mai 2012, ora 22:37) iar azi YouTube este al doilea motor de căutare din lume. Nu mai puțin de 72 de ore de videeo sunt încărcate acolo în fiecare minut. Este YouTube un hit? Nu, e o adevărată revoluție. La mulți ani!

Via [Denis Labelle].

10 răspunsuri la “7 ani de YouTube”

La multi ani pentru YouTube. Un site cu adevarat interesant care se va dezvolta si mai mult si care si in prezent consider ca este preferatul a mai multor persoane in lumea intreaga. Felicitari.

Foarte interesant este ca in cei 7 ani de existenta Youtube a demonstrat ca majoritatea oamenilor prefera clipuri cu pisici, portocale stresate sau unicorni apatici. Platforma in sine are un potential revolutionar pacat ca este folosita in principal pentru divertisment si nu pentru valoarea educationala.

Ca sa vezi cat pot sa fiu de ignorant, cand am vazut titlul primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost: Doar sapte ani are youtube-ul?

Da, stiu, numai ca a intrat atat de bine in cotidian (ca si altele dealtfel) incat am senzatia ca e mai batran ca mine :))

La multi ani si tot respectul pentru respectarea propriilor cerinte – il pot folosit chiar si in prezenta copiilor fara sa-mi fie teama ca voi gasi cine mai stie ce neindicat ptr vasrta lor

Da. Cel putin la partea de child safety e aproape ok. Mai sunt destule filme care te pot speria in toata regula. Nu tocmai usor de ajuns la ele si, daca sunt suficient de multe pisici pe YouTube, poti zice ca exista scapare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.