Categorii
Tehnologie

„Do we have milk?” sau epoca în care lucrurile ne vorbesc

Do We Have Milk? este un concept destul de des înâlnit în lumea tehnologiei: lucruri care transmit informații despre starea lor. Teehan+Lax, din Toronto (Ontario, Canada) are un laborator care explorează legătura dintre creativitate și tehnologie.

În proiectul de față vasul în care îți ții laptele te anunță pe telefon când nu mai este destul. În același fel, toate aparatele din casă vor ajunge într-o zi să comunice cu noi când mașina de spălat a terminat de spălat hainele sau când s-a făcut mâncarea. Ce lucruri din casă ai vrea să comunice cu tine?

Via [Creative Technology].

5 răspunsuri la “„Do we have milk?” sau epoca în care lucrurile ne vorbesc”

Dar cand tu sau colegul/a de apartament puneti ultimul lapte, e greu sa tineti minte ca s-a terminat?
Poate are alte aplicatii(hoteliere maybe), dar exemplul asta nu mi se pare relevant. Incepem sa nu mai gandim?! si sa ne bazam pe aparate?

Gandim si chiar bine. Iar de bazat pe aparate ne bazam de mai bine de 150 de ani incoace (zic de chestii semi-automate cel putin). Exemplul cu laptele este sau nu important in ecuatia asta.

Mai important este faptul ca in viitor lucrurile din casa iti vor transmite o groaza de informatii. Ca e vorba de lapte, ulei, frigider gol sau altele acolo ne indreptam 😀

Daca stai sa analizezi putin separat toata explozia asta de tehnologie luata separat din toate domeniile de aplicare iti vei da seama ca e nevoie doar de putina inventivitate in a o „combina” pentru rezultate cat mai practice.

Si te gandesti ca nu mai e nimic de inventat, dar tot mai apare cate ceva 😀 Recombinarea este parte a procesului. Cine stie ce vom vedea in zece ani!

Cum ziceai, nu e vorba doar de lapte, ci se poate face o listă de cumpărături pe telefon. Cum ar fi ca toate produsele din casă să fie trecute pe o listă din telefon și atunci când unul din ele e pe terminate să fii anunțat și să fie trecut automat pe lista de cumpărături. Iar exemplul dat de ei la final e foarte sugestiv: ești în oraș și te informează că ai nevoie de lapte… Adică, dacă tot ai ieșit, ia și niște lapte.

Sau referitor la ce spuneam: atunci când pleci la supermarket, doar deschizi telefonul și-ți verifici proviziile de pe listă 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.