Categorii
Tehnologie

ESOcast 46 – descoperirile incredibile ale Observatorului Astronomic European

Între 3-7 septembrie 2012 are loc ESO@50, o săptămână de workshopuri în care se sărbătoresc 50 de ani existență a Observatorului Astronomic European. Cu această ocazie se publică mai multe filme pregătitoare legate de activitatea ESO de-a lungul timpului.

În filmul de mai sus poți vedea ce tehnologie stă în spatele fotografiilor incredibile pe care le poți vedea pe pagina de Facebook sau pe Twitter aici și aici.

Galaxii de la miliarde de ani lumină sunt surprinse de senzorii camerelor digitale care sunt ținuți la temperaturi de -269 grade Celsius. Poze de zeci de megapixeli își fac loc între cei 50 de gigabaiți de date care se strâng în fiecare seară la ESO.

Observatorul Astronomic European este unul dintre ochii noștri către Univers și mă bucur că voi vedea câteva minți luminate de acolo cât de curând. În rest, tot mici rămânem, dar foarte curioși.

7 răspunsuri la “ESOcast 46 – descoperirile incredibile ale Observatorului Astronomic European”

Eu tot mă minunez de fiecare chestie pe care o aflu. Îți dai seama că cei de la observator știu anumite chestii de zeci de ani și populația nici nu bănuiește?…

Poate da, poate nu. Ce este important e ca tot felul de descoperiri si inventii care se fac in domeniul astro-* ne pot ajuta in viata de zi cu zi. Si noi nici nu ne dam seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.