Categorii
Tehnologie

EnableTalk – mănușa inteligentă care traduce limbajul semnelor în cuvinte

Enable Talk este o mănusă inteligentă inventată de ucrainienii din echipa QuadSquad, participantă la Imagine Cup organizată de Microsoft la Sidney. Mănușa îți permite traducerea limbajului semnelor în cuvinte pe care le auzi. Invenția mi se pare genială, chiar dacă într-un fel sau altul tot te poți înțelege cu un surd.

Până la urmă semnele făcute de oameni sunt un limbaj general pe care îl putem înțelege relativ ușor, dar mănușa va face ca totul să fie o joacă de copii. TechCrunch a reltat despre asta cu ceva timp în urmă și se pare că ucrainienii au câștigat acea Cupă pe bună dreptate.

Mănușa are senzori care traduc semnele în cuvinte care sunt citite de către smartphone și prezentate interlocutorilor. Este o invenție în toate sensurile posibile pentru că satisface o nevoie prin un mod nou de interacțiune. Bravos ucrainienilor. Via [Vsauce2].

6 răspunsuri la “EnableTalk – mănușa inteligentă care traduce limbajul semnelor în cuvinte”

Foarte faină mănușa și-mi place că arătau chestii din timpul realizării ei… o cratiță pe aragaz, o bormașina simplă, un vas banal cu clorură ferică.. adică se vede că e făcută de oameni simpli (gen studenți, nu un laborator HI-TECH).

Dar nu prea am înțeles partea finală a filmulețului.. tipa avea mănușa, dar nu a făcut gesturi cu ea ci doar a tras oameni de mânecă, la fel ca la început, dar acum ei au înțeles. Ce zic eu nu are de-a face cu tehnologia și partea WOW a articolului, dar are legătură cu imaginea și ideea spotului. E un detaliu …

E un film de prezentare si explica destul de bine ce si cum. Nu trebuie sa faca miscari prea detaliate. Faza este ca face miscarile iar telefonul scrie pe ecran propozitia. Gagica merge apoi si arata scrisul trecatorilor.

Nu am contestat modul în care se explică. Am lăudat totul până la ultimele secvențe care o dau în bară. Tipa nu le arată nimic.. doar îi atinge cu mănușa. Nu schițează vreun gest, nu reiese din clip că ar avea un smartphone . Da, așa cum spui tu ar fi trebuit să filmeze, dar nu au făcut-o.

Cum ziceam, poate sunt puțin off-topic, dar ca filmuleț de prezentare au dat-o-n bară cu încheierea. În mână nu are un telefon, are portofelul pe care l-a găsit :P. Critic acel detaliu din film, nu aparatul prezentat.

da.. poate e vina mea că mă iau de toate detaliile astea. Dar ce să fac dacă-mi sar în ochi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.