Categorii
Tehnologie

Time lapse-ul de luni și știre: Roverul NASA Curiosity amartizează la ora 08:31, ora Bucureștiului (UTC+3)

NASA Observatory Timelapse creat de Cole Gentry, este încă unul dintre time lapse-urile cu care mă pot mândri să le am pe blog.

În așteptarea Roverului NASA Curiosity să amartizeze putem admira filmul time lapse de mai sus. Curiosity a fost trimis către Marte pentru a decoperi urme de viață iar cercetătorii se vor mulțumi chiar și cu niște bacterii. Mai umlte detalii într-un articol de-al meu mai vechi!

Amartizarea va avea loc la ora 10:31 p.m. PDT, pe 5 august 2012 (ora/data SUA), adică ora 08:31 am ora Bucureștiului, 6 August 2012 (ora/data România). Ciudat cum pot exista tot felul de calcule pentru timp. UTC este tot una cu GMT, dar este mai precis și folosit pentru ceasurile atomice. Iar PDT este timpul pacificului (sau ora Los Angeles) și este cu 10 ore în urma noastră.

Hai Curiosity. Vreau știri bune! Următoarea vacanță aș face-o pe Marte!

Pentru cine nu are somn poate urmări transmisia live de la NASA aici.

Time lapse via Slowmotion & Timelapse Theater.

UPDATE: Curiosity a amartizat la timp și a transmis deja imagini.

4 răspunsuri la “Time lapse-ul de luni și știre: Roverul NASA Curiosity amartizează la ora 08:31, ora Bucureștiului (UTC+3)”

Da eu nu am înțeles, noi de când am mai câștigat o oră? Nu eram +2 GMT De ce acum suntem +3 UTC care e același lucru cu GMT?

Noi am trecut cu o ora inainte- ora de vara (DST- daylight saving time). Inainte de asta eram GMT+2 (nu +2 GMT). Cu ocazia asta suntem la GMT+3 (sau UTC+3).

Warning: Alex, ramai la un link, te rog. Nu am timp mereu sa intru pe fiecare site sa verific daca e spam sau nu. Sorry, my policitcs are law here.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.