Categorii
Tehnologie

Neil Armstrong, astronautul NASA care a aselenizat în 1969, a murit la vârsta de 82 de ani

NASA a anunțat că Neil Armstrong, primul astronaut care a pășit pe Lună, a murit pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani. Neil Armstrong și Buzz Aldrin, au fost singurii oameni care au aselenizat în data de 20 iulie 1969 în cadrul misiunii Apollo 11.

Plimbarea lui pe Lună spune foarte multe de capacitatea tehnologică e care o avem ca omenire și de care nu se folosim așa cum trebuie. Dacă în 1969 am fost pe Lună, azi trebuia să fim în stare să mergem pe Marte. Dar asta e doar părerea mea și nu ține cont de luptele constante de dominație dintre țările lumii.

Phil Plait spune pe blogul lui că „putem împărți istoria lumii în două părți: înainte ca oamenii să aselenizeze și după”. Vom trece la un nou tip de numărătoare care să considere 1969 ca noul an zero al omenirii? Peste ceva sute de ani lucrul acesta va părea cât se poate de plauzibil. Eu chiar aș vrea 😀

Despre plecarea lui Neil Armstrong dintre noi au mai scris: Gizmodo, Mashable 1, Mashable 2, TechCrunch, PopSci, Neatorama, DVICE, Wired 1, Wired 2, Wired 3, BoingBoing, Presurfer și GeeksAreSexy.

Un mare salut unui emisar interplanetar de care toată planeta este mândră!

Poza via NASA:

4 răspunsuri la “Neil Armstrong, astronautul NASA care a aselenizat în 1969, a murit la vârsta de 82 de ani”

E totusi ciudat sa fii in pielea lui. Sa fi fost acolo si apoi sa stii ca nu vei ami ajunge niciodata pe Luna cred ca e un lucru greu de suportat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.