Categorii
Tehnologie

What the Phonics sau Arduino în sprijinul turiștilor

What the Phonics este un proiect prin care turiștii care ajung în Copenhaga, Danemarca, pot afla cum se pronunță numele unor străzi ascultând înregistrările ce pot fi redate la intersecții. Sistemul este simplu: cine vrea să afle cum se pronunță numele unei străzi va lua boxa în mână și va asculta înregistrarea.

Proiectul a fost realizat de Andrew Spitz și Momo Miyazaki. Ei au folosit Max/MSP și Arduino pentru a construi instalația.

Arduino este pomenit des în proiecte inovative. Să nu uităm de tastatura din doze de bere făcută de cei de la RoboFun (au carte pentru începători) sau de Quadrapodul prezentat de cei de la Tehnorama.

Un sistem asemănător s-ar putea folosi de coduri QR și de aplicații mobile. Scanezi codul la colț de stradă și telefonul îți pronunță numele corect în limba locului. Cu un dicționar și o bază de date a locurilor te-ai putea folosi și de aplicații de realitate augmentată în genul celei create de Docomo care face traducerea textelor instant.

Folosind cele trei idei la un loc WTPh, QR și AR, vei avea un oraș mult mai prietenos cu turiștii. Și, bineînțeles, ai demonstra că ești demn de 2013. Viitorul a trecut pe lângă noi ieri.

Via [New ways of interaction].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.