Categorii
TechArt

AbsOrbit – joc multiplayer bazat pe urmărirea mișcărilor

AbsOrbit este un joc creat pentru Schmiede 2012 de către Adam Awan și Rene Baumgartner. Ideea din spatele acestui joc este să cucerești stelele proiectate pe podea mergând înspre ele și abosrbindu-le în steaua destinată ție.

Fiecare jucător va fi identificat de către camera cu infraroșii iar un proiector va proiecta asupra acestora o bulină ce va crește pe măsură ce o suprapui peste bulinele proiectate pe podea. Jocul împlică multă mișcare și coordonare pentru a prinde cât mai multe asemenea buline.

Software-ul de urmărire furnizat de laboratoarele de cercetare PELS și CADET (Center for Advances in Digital Entertainment Technologies, Austria) are grijă să transmită poziția și viteza jucătorilor către aplicația Unity3D special făcută pentru acest joc. Această aplicație are rolul de a controla interacțiunile dintre sferele din joc și jucătorii de pe podea.

Asemenea joc este numai bun dacă ai copii hiperactivi pe acasă. Cu toate că instalația este de domeniul techart și a fost destinată numai unei expoziții, nimeni nu garantează că nu va avea success. Probabil ar fi un bun motiv pentru mine să mă îndepărtez de computer din când în când 😀

Via [New ways of interaction].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.