Categorii
Știință Tehnologie

Hartă 3D cu 100 000 de stele din vecinătatea Soarelui cu Chrome Experiments

alpha-centauri-100-000-stele-chrome-experiments

Simulatorul creat în Chrome Experiments prezintă o hartă 3D a 100 000 de stele din vecinătatea Soarelui. 100 000, dar nu toate au datele trecute în hartă, ci numai câteva. Oricum, este uimitor cât de mici și nesemnificativi suntem în comparație cu imensitatea Universului.

Galaxia arată fenomenal în harta aceasta, dar e mult mai frumoasă dacă stai în Emisfera Sudică și o studiezi. De acolo se poate observa mai bine de 70% din sfera cerească. Alpha Centauri arată bine în poza de mai sus, dar mai bine în simulator.

Neil deGrasee Tyson, celebrul astrofizician, zicea în cea mai nouă emisiune Star Talk că s-ar putea ca ființele extraterestre care ar exista să ne considere mult prea nesemnificativi din punct de vedere intelectual pentru a fi luați în seamă. Și totuși am trimis o cameră foto la 18.3 miliarde de kilometri distanță în spațiu prin Voyager 1. Visăm departe.

În această aplicație poți face zoom, te poți roți, dai clic pe stele să afli mai multe detalii, zbori printre stele și admiri frumusețea galaxiei noastre. Suntem patrioți, da? Distracție mare în explorările tale!

Via [Adafruit pe Google+].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.