Categorii
Știință

La final de 2012 NASA oferă un ebook gratuit numit “The Earth as Art”

linii-nazca-photo-nasa-geoglife-2000
NASA a publicat un ebook gratuit la final de 2012 numit “The Earth as Art” sau Terra ca artă ce prezintă în peste 160 de pagini poze cu cele mai interesante zone de pe glob cu o scurtă descriere pentru fiecare.

În imaginea de la mai sus poți vedea liniile de la Nazca unde geoglifele prezintă imagini de animale sau linii care sunt drepte pe o lungime de câțiva kilometri. Făcută în anul 2000, fotografia prezintă un loc care a devenit în 1994 obiectiv protejat UNESCO.

Cartea prezintă forme și culori ale pământului, apelor, ghețarilor sau a atmosferei. Imaginile din acest ebook au fost luate de sateliții NASA însărcinați cu studii de mediu, primii sateliți de acest gen fiind lansați prin 1960. Pozele sunt o compoziție de imagini vizuale și altele din spectrul infraroșu, motiv pentru care le vei vedea puțin mai colorate decât te-ai aștepta.

Lawrence Friedl, de la NASA Earth Science, spune în Cuvânt Înainte că „într-adevăr, numai scăpând de gravitația Terrei am descoperit atracția ei”! Nici nu era nevoie de alte cuvinte!

Multe asemenea imagini și descrieri le poți descărca de pe site-ul NASA. Am vrut să pun liniile de la Nazca pentru că eram fașcinat în copilărie de explicațile cu OZN-uri date de unii oameni. S-a descoperit că erau construite de oameni fără nici un ajutor „de afară”. Enjoy!

Via [Open Culture].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.