Categorii
Tehnologie

Intră în 2013 cu 170 km/h cu wingsuit

Alexander Polli iubește sportul extrem atât de mult încât și-a făcut intrarea în noul an cu 170km/h. Folosindu-se de wingsuit, costum-aripă sau costum de zbor, acesta a intrat direct în marcajul cu 2013 făcut special pentru această ocazie.

Costumele aripă, wingsuits, au devenit foarte populare în ultimii 2-3 ani iar tot mai mulți parașutiști și parapantiști devin fanii acestui tip de a plana. Datorită controlului ușor al unui astfel de costum se spune că sportivii „zboară”, pe când aceștia planează, în cel mai bun caz.

Un wingsuit costă de la 4000 de euro în sus și este recomandat ca sportivii să aibă cel puțin 200 de salturi cu parașuta la activ înainte de a zbura cu așa ceva. Foarte multe clipuri în care sportivii folosesc aceste costume prezintă salturi de pe culmi abrupte, din vârful munților Norvegieni sau Elvețieni. Este nevoie de aproximativ 150 de metri de spațiu vertical pentru ca sportivul să obțină suficientă portanță pentru a controla zborul.

Saltul de pe asemenea culmi abrupte se numește wingsuit basejump, sau salt cu costumul aripă. 99% din timpul alocat unui asemenea salt este dedicat pregătirii și transportului. De obicei se sare de la înălțimi de 2000 de metri iar timpul scurs între salt și aterizare este de aproximativ 1 minut și 30 de secunde.

În caz că te întrebi, sportivii au parașuta normală care îi aduce la sol. Deocamdată nu s-au inventat costumele aripă care să permită aterizarea în condiții de siguranță. Abia aștept să văd filme din România cu asemenea costume folosite prin munții noștri. Iată mai jos cum arată un asemenea zbor:

La Mulți Ani 2013!

Via.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.