Categorii
Știință

Practic: cum aprinzi focul cu o baterie

Dacă nu ai o brichetă sau chibrituri prin preajmă, este cam greu să aprinzi focul. Din fericire, băieții de la HouseholdHacker au o sumedenie de sfaturi, printre care și aprinderea focului cu ajutorul unei baterii.

Pentru aceasta folosește staniolul de la guma de mestecat (gumele tip lamă) sau de la pachetul de țigări, taie o fâșie de 5-7 mm lățime, apoi îndoaie fâșia respectivă în două și fă o nouă taietură la 45°, cam de la 15 centimetri de locul unde se alătură cele două capete.

Apoi fă rost de o baterie AA, pune unul dintre capete la anod (capătul negativ, cu minus) al bateriei, poziționează staniolul lângă o hârtie, apoi pune celălalt capăt la catod. Partea subțiată de la mijlocul fâșiei staniolului se va aprinde aproape pe loc. Minune îndeplinită.

Cum voi mai găsi asemenea filme practice voi publica articole în secțiunea Practic. Atenție: nu faceți experimentul acesta acasă și aveți grijă să fie oameni responsabili în zonă.

5 răspunsuri la “Practic: cum aprinzi focul cu o baterie”

Asta chiar e practica. Daca mi-ar fi mers mintea la asa ceva de cate ori mi-am uitat bricheta si plangeam langa pachetul de tigari…

Mai era metoda sa pui doua fire lungi in priza si sa ai alool in zona. Pui firul cu ambele capete in prza si aprinzi alcoolul. Hint: nu merge, dar tare ciudat va suna instalatia arsa in casa :))

Adica sa faci scurt cu alcool? In cazul asta cred ca instalatia ar trebui sa ramana chiar ultima ta grija. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.