Categorii
Tehnologie

Cube – printer 3D pentru acasă


Faptul că printerele 3D devin o modă pe dincolo este un lucru știut. De la printere care costă 500 de euro până la printere ce costă 1400 de dolari, cum este Cube de la 3D Systems, aceste mici uzine a creativității devin din ce în ce mai accesibile.

Printarea 3D este procesul de creare a obiectelor tridimensionale prin suprapunerea mai multor straturi de material. Această suprapunere poate avea forme creative iar obiectul generat poate fi considerat o operă de artă. Asta dacă ai generat un model 3D virtual de invidiat.

Cube este un printer 3D care poate face obiecte din plastic și este orientat mai mult către partea educativă și creativă a printării tridimensionale. Pentru crearea de modele funcționale, care pot fi folosite la munca de zi cu zi, ai nevoie de modele mult mai scumpe (40 000 de dolari).

Cu Cube poți crea jucării, mânere de uși, farfurii, căni, sculpturi din plactic, piese pentru roboți, papuci, lanțuri din plastic, piese de șah. Se poate crea orice fel de model care nu depășește dimensiunile de 14 x 14 x 14 cm. Aparatul se poate conecta la calculator prin wireless, are software propriu (la numai $49), care poate fi trimis odată cu printerul, și poate crea straturi de 0,2 milimetri (de 4 – 8 ori grosimea unui fir de păr).

Cât durează să printezi ceva cu Cube? O carcasă de telefon ia cam două ore, așadar să te răbdare multă dacă ai un model foarte complex și ocupă dimensiunile maxime ale unui cub cu latura de 14 cm.

Via [Geeksaresexy].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.