Categorii
Tehnologie

MYO de la Thalmic Labs – brățara cu senzori ce permite control la distanță

Thalmic Labs, o companie americană înființată în 2012 de către trei absolvenți de la Secția Mecatronică din cadrul Universității Waterloo, a creat brățara ce permite controlul la distanță: MYO. Brățara se folosește de senzori pentru a analiza impulsurile electrice din mușchi și pentru a trimite comenzi specifice către dispozitivele la care este conectată.

Pentru conectare wireless brățara folosește Bluetooth 4.0 și poate controla orice dispozitiv care permite acest protoocl de transfer de infromație: telefon, TV, telecomandă, smart house, console de joc sau quadrotoare.

Pentru diferite comenzi se folosește de rotirea mâinii sau moduri în care gesticulăm. În filmul de prezentare se poate vedea cât de simplu și de natural se pot alinia gesturile pentru a face mai multe acțiuni. Rotirea din mână semnifică schimbarea direcției spre dreapta sau stânga iar strângerea în pumn a degetelor mijlociu și inelar îți permit sharuirea unui mesaj pe Facebook.

MYO este în ton cu direcția generala a zilelor noastre: wearable technology (tehnologie inteligentă încorporată în haine sau care poate fi ușor purtată), social media engagement (conectarea tuturor dispozitivelor noastre la rețele sociale), augmented reality (suprapunerea informațiilor peste imaginile reale pentru a oferi un plus de detaliu ) și internet of things (concept conform căruia toate dispozitivele din casa noastră sunt conectate la internet și pot comunica informații esențiale în timp real).

Mai jos trebuie neapărat să vedem și reportajul făcut de PBS în seria OFF Book legat de wearable technology:

Tehnologia este pe cale să ne surprindă și să ne pună la incercare imaginația. Un lucru care mă bucură enorm de mult. Ți se pare mult 150 de dolari pentru MYO? Aș zice că este un chilipir pe lângă ce poate face. Dacă vei comanda acum, ei pot trimite aparatul abia la începutul lui 2014, pentru că sunt plini până peste cap din cauza numărului de comenzi primite. Have fun.

Mersi Mix.ie pentru linkul catre MYO. Succes cu tema WordPress Brasovia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.