Categorii
Știință

Ce se întâmplă dacă nu bei apă?

Mori. Lipsa apei duce la deshidratarea corpului in mai multe etape, de la pierderea a 2% din apa din corp (deshidratare ușoară) până la peste 10% (deshidratare severă), când survine moartea.

Când ți-e sete acesta este un semnal foarte bun că ai de-a face cu o deshidratare ușoară și trebuie să bei apă. Activități care te fac să transpiri mult sau faptul că nu bei apă mult timp duc la deshidratare. Cum corpul uman conține între 50-70% apă, este bine să înțelegem de ce avem nevoie de apă așa de mult.

Ca exercițiu care trebuie făcut obligatoriu, începe și termină ziua cu apă. Dacă te antrenezi ca și în timpul zilei să bei apă sau măcar să mânânci fructe, atunci ești pe drumul cel bun.

Ok, dar de ce mor oamenii care pierd mai mult de 10% din apa din corp? Ei bine, oamenii mor pentru că procesele electrice nu mai funcționează în absența apei. Anumite substanțe din corp, electroliții, nu mai pot genera impulsuri electrice în corp și astfel celulele mușchilor, de exemplu, nu mai pot reacționa. Sângele nu mai circulă în acest caz prin corp iar creierul moare asfixiat. Game over.

Bea apă.

În aceeași notă veselă: de ce mori dacă nu mânânci? Iată de ce:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.