Categorii
Cultura Tehnologie

Este programarea cea mai importantă limbă din lume?

PBS OFF Book a creat încă un mic documentar despre programare sau coding, cum este numită de mulți oameni. Programarea a devenit un element esențial în lumea pasionaților de IT, în special a celor care sunt fani înrăiți ai informaticii.

Este destul de ciudat să te uiți la programare ca la o limbă propriu-zisă, dar aceasta este limba în care noi creem programe și prin care comunicăm cu calculatoarele. Anul 2012 a fost declarat anul programării iar site-uri în genul Codecademy și Khan Academy și-au propus să aducă programarea în casele celor mulți.

Tot ceea ce atingem azi și poartă numele de device este controlat la nivel de bază de către instrucțiuni scrise de mâna vreunui magician al codului. Într-un fel, ai putea zice că acel cod este cea mai importantă limbă din lume. Este limba prin care oamenii și mașinile comunică zilnic.

Cu atât de multe resurse disponibile online singurul lucru care te desparte de o viață de programator este voința ta. În afară de faptul că asemenea activități îți pot aduce beneficii bănești destul de mari, trebuie să nu uiți că atunci când scrii cod tu creezi. Tocmai din acest motiv programarea este un lucru de care devin dependenți mulți oameni de nu îi dezlipești de calculator cu zilele.

Cariere în domeniul programării se plătesc în România liniștit cu peste o mie de euro pe lună, pentru cei mai experimentați. Scrierea de cod nu este pentru oricine, însă pentru cei care preferă această viață un univers al mașinilor le stă la dispoziție. Viitorul codingului? Mașini care se programează singure. Abia aștept să văd asta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.