Categorii
Știință Tehnologie

O istorie a timpului și problema fusurilor orare în lumea computerelor


Timpul este unidirecțional și se pare că a avut un început, odată cu apariția spațiului. Filmul de mai sus nu se axează pe cifre, ci pe compararea intervalelor de timp cu viteza de dezvoltare tehnologică și vrea să ne arate că, în timpul scurt de când există tehnologia modernă, de la industrializare încoace, omenirea a avansat extraordinar de mult.

Anul 2013 este doar o fărâmă din tot timpul ce a fost și care va mai fi. Cu cât mergem înapoi în timp ajungem la secolul XX, cu cele două războaie mari, dar și cu aselenizarea americanilor, apoi ne întoarcem în perioada industrializării începută prin secolul XVIII, piramidele din Egipt au fost construite în urmă cu 4500 de ani, revoluția agriculturală a avut loc acum 12 000 de ani, omul de Neaderthal și homo sapiens coexistau în Europa în urmă cu 80 000 de ani, homo sapiens a apărut în peisaj în urmă cu 200 000 de ani, epoca de piatră a început în urmă cu 2.5 milioane de ani, dinozaurii au dispărut în urmă cu 65 de milioane de ani, maniferele au apărut în urmă cu 200 de milioane de ani, animalele au apărut pe Terra în urmă cu 600 de milioane de ani, ființele pluricelulare au apărut în urmă cu 2,5 miliarde de ani, viața pe planeta noastră a început în urmă cu 3,6 miliarde de ani.

Apoi ajungem la apariția Soarelui cu planetele ce le știm, apariția universului și Big Bang. Lung drum, nu-i așa?

Dar ce te faci când trebuie să controlezi activitățile în calculator în funcție de fusurile orare? Ce te faci când trebuie să controlezi timpul când unele țări trec la ora de vară cu o săptămână mai devreme iar altele cu una mai târziu? Sau dacă unele țări nu anunță din timp faptul că nu respectă ora de vară? Problema timpului este una spinoasă, tocmai de aceea s-au stabilit niște reguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.