Categorii
Știință

Teorii sonoluminice și relansarea emisiunii Cosmos, a lui Carl Sagan


Cristian Român, de la Știință și Tehnică, ne povestește despre teorii sonoluminice și de ce acestea sunt greșite. Uitându-te la emisiunea de mai sus te vei amuza văzând câte năzbâtii sunt acceptate drept lucrări științifice la noi și cum sunt ele prezentate drept lucruri valide de către anumite canale TV din România.

Atunci când ceva pare a fi fantasmagoric, atunci sunt șanse mari să fie așa. De ce? Pentru că știința nu își bate capul cu misticisme, aure, suflet sau Dumnezeu, ci știința are rolul de a ne prezenta universul așa cum e el, printr-o serie de dovezi palpabile, studii, teorii și fenomene repetabile și verificabile.

Propun să citești site-ul Știință și Tehnică și să cumperi revista ca să primești o doză bună de cultura reală din lumea științei. Așa vei ști să te ferești de teorii ciudate și inventate precum biocentrismul, vei ști cum să te ferești de minciunile din lumea detox, îți vei da seama că placa mucoidă este un mit, vei ști de ce este bine să protejăm știința în școli și cum să deosebești spiritualismul de știință.

În filmul de mai sus afli și despre emisiunea Cosmos a omului de știință Carl Sagan, emisiune ce a fost apreciată de mulți oameni la vremea ei și care explica, într-un mod cât mai frumos cu putință, ce este Universul.

Acum Cosmos s-a relansat și îl are pe Neil deGrasse Tyson, unul dintre cei mai apreciați astrofizicieni ai zilelor noastre, drept prezentator. Vei învăța cum s-a ajuns la cunoașterea legilor fizicii și ce se petrece chiar sub nasul tău.

Ca să vezi emisiunea Cosmos trebuie să intri pe site-ul Hulu, dar să ai extensia Hola.rog instalată (chrome/firefox), pentru că Hulu transmite numai în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.