Categorii
Știință

Cronica șcepticului: inteligența materiei


Cristian Român, de la Știință și Tehnică, ne duce din nou pe drumul științei și combate pseudoștiința, care a ajuns să fie promovată inclusiv pe canale precum Digi World. Atunci când auzi că sufletul este o componentă quantică a ta, este clar că ai de-a face cu oameni care bat câmpii într-un mod impardonabil.

În emisiunea de la Digi World, cu o secțiune prezentată la minutele 6-8 în filmul de mai sus, un domn respectabil vorbește năzbâtii cât cuprinde. Amestecă fizica euclidiană cu mecanica cuantică pentru a demonstra, zice dumnealui, că sufletul are calități cuantice și că ADN-ul reacționează la sentimente de iubire/ură.

Acest domn se folosește de termenul de entanglement din mecanica cuantică pentru a spune că doi oameni care se iubesc simt la distanță ce gândește celălalt. Din fericire, Cristian Român stă de veghe și ne atrage atenția că există oameni care se folosesc de afirmații așa-zise științifice (pseudoștiință) pentru a promova năzbâtii extraordinare și ne explică de ce acele afirmații sunt neadevărate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.