Bill Hamack, The Engineer Guy, a făcut o serie de trei filme din care aflăm de ce unele tehnologii au eșuat și, de multe ori, motivul principal nu este unul de natură tehnică. Uimitor este faptul că unele tehnologii eșuează pentru că au apărut înaintea vremii lor, o expresie adesea folosită pentru a defini invenții care erau revoluționare, dar pe care societatea nu era pregătită să le accepte.
Așa cum am mai scris mai demult aici, printre tehnologii care au fost înaintea vremii lor se numără și QUBE, un sistem ce „îți permitea să participi la sondaje ce aveau loc live la televizor.”
Primul eșec din seria creată de Bill Hamack este PicturePhone, a Bell Labs, divizie a AT&T, un model premergător videoconferințelor. PicturePhone își dorea ca, odată cu transmiterea sunetului, să transmită și imaginea celui cu care stăteai de vorbă. Apartul se folosea de aceleași fire de cupru pentru a transmite un semnal alb-negru și se folosea de senzori CCD pentru înregistrarea imaginii. Pentru anul 1964 acesta era un lucru revoluționar.
PicturePhone a eșuat pentru că oamenii nu erau pregătiți să accepte asemenea tehnologie.
Următorul eșec în listă este tastatura Dvorak. Tastatura QWERTY a fost inventată în 1870. A fost folosită pentru a încetini viteza de tastare a grefierilor și a rămas în uz ca tehnologie până în zilele noastre tocmai pentru că a existat dinaintea tastaturii Dvorak. La fel, Dvorak era numai cu puțin mai bună decât QWERTY, astfel că mutarea la acel model nu a fost considerată justificată.
Videoplayerul Betamax, introdus în 1976,, aparat folosit pentru a reda filmele de pe casete video, a pierdut în fața JVC și a casetelor sale VHS în anul 1986. Aparatul de la JVC era mai ușor decât Betamax și casetele VHS puteau rula filme timp de două ore, cu o oră mai mult decât casetele Betamax: