Categorii
Știință

Injecția de Dr. Mit este aici: mărul ține doctorul departe iar anesteziile și vaccinurile sunt utile


Dr Mit aka Bogdan Ivănescu ne prezintă încă o serie de mituri și ne explică de ce sunt sau nu corecte. Ca de exemplu, dacă mănânci un măr pe zi, ții doctorul departe, adică vei avea o viață lungă și sănătoasă. Este adevărat.

Mâncând un măr pe zi îi oferi corpului tău suficient de mulți anti-oxidanți pentru a lupta cu neoplasmele sau riscul de cancer. Neoplasmele sunt provocate de agenți oxidanți iar anti-oxidanți, pe cum este vitamina C, se află și în măr, deși în cantități mai mici de circa 6 mg.

Sunt necesare 90 mg pe zi de vitamina C pentru un om e 80 de kg așa că mărul nu are suficient de multă vitamina C, dar nu se lasă bătut: aflăm că are și alti anti-oxidanți, precum catehine și polifenoli. Rezultatul? Cantitatea echivalentă de vitamina C este de 1500 mg pentru fiecare măr. Așadar, un măr pe zi ține doctorul la distanță. Cu un compot sigur faci minuni 😉

Despre anestezia generală: se spune că îți răpește 5 ani din viață. Nimic mai fals. Anestezicul acționează la nivelul receptorilor celulari și urmărește: inconștiența, amnezia (lipsa de memorie), analgezie (lipsa durerii) și relaxarea musculară. Lucrând la nivelul receptorilor celulari anestezicul blochează acțiunea neuro-transmițătorilor ceea ce înseamnă că nu poate provoca boli sau accentuarea îmbătrânirii. Știu eu un anestezic care te îmbătrânește sigur: alcoolul băut în exces. Face minuni. Te curăță în câțiva ani garantat.

Așdar, acum ajungem la ultimul mit: vaccinurile sunt rele? Răspunsul este un răsunător nu. Doctor Bogdan Ivănescu explică de ce:

Cel mult, vaccinurile pot provoca reacții alergice în 1-4 copii dintr-un milion. Dacă un copil sau mama acestuia nu au fost vaccinați împotriva bolilor copilăriei, există riscul să se ajungă la:
– encefalită, comă și apoi deces în cazul rujeolei (1 la 1000 de copii nevaccinați)
– malformații ale nou-născutului dacă mama face rubeolă în timpul sarcinii și nu a fost vaccinată (85% dintre cazuri)
– herpes-zoster în caz de varicelă (1 din 10 oameni care fac varicelă suferă apoi de boala herpes-zoster)
– glomerulonefrita în caz de scarlatină (1 din 100 000 de cazuri)

Problema vaccinurilor a mai fost discutată în articolul despre vaccinuri și se pare că aceiași oameni încep a refuza injecțiile cu vitamina K pentru copii pentru că, zic ei, injecțiile respective nu sunt bune. Injecțiile sunt bune, vaccinurile sunt bune!

Dacă cineva te duce la un studiu care zice că vaccinurile nu sunt bune, atunci caută de află dacă studiul nu e trecut în lista asta de jurnale dubioase. Dacă da, atunci poți arunca studiul la gunoi.

Un lucru ce trebuie ținut minte este acela că doctorii îți pot cere ție sau copilului să te vaccinezi atunci când intri în contact cu un grup de oameni. Nu este abuz să ți se ceară o serie de analize medicale, ci este normal.

Și, bineînețes că vaccinurile nu cauzează autismul, boală ce are origini genetice:

Mai mult, vaccinurile sunt principala metodă de protecție în țările sărace unde se moare pe capete. Bill Gates are grijă să ajute câteva țări din Africa să primească vaccinurile necesare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.