Categorii
Știință

Știri din lumea medicinei: vaccinul antigripal nu te îmbolnăvește


Aaron Carroll, de la Healthcare Triage, are o serie de știri săptămânale din care putem afla ce studii s-au mai făcut sau ce îngrijorări mai apar în lumea medicinei.

Una dintre întrebările ce apar des este: de ce mă îmbolnăvește vaccinul antigripal?

Ei bine, vaccinul antigripal nu te îmbolnăvește. Tot ceea ce face un vaccin este să introducă bacterii sau virusuri moarte ori inactive în corp, undeva pe la vreo 20 – 30 de asemenea patogeni INACTIVI, pe care sistemul imunitar îi anihilează.

După ce sistemul imunitar anihilează virusurile sau bacteriile moarte ori inactive celulele T și B din cadrul sistemului imunitar memorează caracteristicile acelor patogeni Când te vei îmbolnavi în viitor corpul tău va ști cum să reacționeze mai bine la cei patogeni și vei scăpa nevătămat.

Acum, de ce zic oamenii că vaccinurile te îmbolnăvesc?

Ei bine, aici trebuie să te uiți la motivul pentru care zic oamenii acest lucru. Atunci când sunt vaccinați anumiți oameni fac febră, se simt rău, au senzația că sunt bolnavi.

Toate aceste SIMPTOME, pentru că respetivele reacții sunt simptome, nu spun decât un lucru: corpul a văzut patogenii inactivi sau morți din vaccin și acum reacționează pentru a-i distruge. Neștiind că este un vaccin, care nu poate face rău, corpul pregătește o reacție pe măsură.

Razboiul corpului împotriva acestui dușman închipuit duce la febră și alte reacții.

Cu alte cuvinte, vaccinurile nu te îmbolnăvesc, ci păcălesc corpul că este sub atac, astfel că sistemul imunitar pregătește atacul.

Dar cum rămâne cu multe vaccinuri la un loc?

Trebuie menționat faptul că sistemul imunitar are miliarde de celule albe. Se va descurca liniștit cu câțiva patogeni inactivi sau morți de mai multe feluri în același timp.

Acum că știi cum funcționează vaccinurile, dă share mai departe acestui articol! Vei salva vieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.