Categorii
Știință

Cum promovezi știința și o agenție spațială?

Cei de la ESA au făcut un film glumeț prin care explică faptul că dinozaurii au murit pentru că nu au avut o agenție spațială care să îi protejeze de asteroizii care pot distruge viața pe Pământ. Este unul dintre puținele filme de genul făcute de o agenție spațială.

ESA a mai avut animațiile cu landerul Philae și cu sonda spațială Rosetta, dar tot într-o notă serioasă. De data aceasta ESA a avut un material video comic, dar cu un impact puternic pentru publicul larg.

Pentru a promova știința trebuie să găsești un numitor comun cu publicul larg, să găsești acel punct cheie care explică omului de rând importanța științei, a cercetării fundamentale și a călătoriilor în spațiu, de exemplu.

ESA are un parteneriat cu NASA în cadrul misiunii Hera prin care vor să vadă care sunt efectele impactului unei sonde spațiale cu un asteroid.

ESA a fost, încă de la început, susținătoarea Zilei Asteroidului, eveniment care ține să ne aducă aminte că putem sfârși la fel ca dinozaurii dacă nu luăm măsurile necesare de protecție.

În viitor vom vedea misiuni de modificare a traiectoriei asteroizilor și chiar mineritul lor, tocmai de aceea ESA, NASA și o serie de companii private pregătesc planurile unor asemenea acțiuni. Primele lansări de sonde cu rolul de a studia mineritul și devierea traiectoriei asteroizilor vor fi lansate în deceniul următor.

Suntem o specie spațială ori, de ce nu, odată cu crearea primelor orașe stabile pe Lună, vom fi o specie extraterestră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.