YouTube este locul numărul 1 pentru materiale video pe care le public pe TehnoCultura, astfel că era de așteptat să avem articole cu tema YouTube. Cristos Goodrow, de la YouTube, ne expune munca titanică din spatele celui de-al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, după Google.
Nu este vorba de magie, dar nici de folosirea unor algoritmi aleatorii atunci când YouTube îți aduce în prima pagină filmele cele mai relevante pentru ceea ce cauți tu. Filmul de mai sus pomenește de faptul că intenția userilor este foarte greu de descoperit, dar că YouTube se folosește de date istorice din care își poate da seama ce anume va afișa la filme recomandate.
De cele mai multe ori YouTube se va uita la filmele pe care le-ai mai văzut și la filmele la care s-au uitat alți useri după ce au vizualizat filmul pe care tocmai îl vezi tu. De altfel, ca informații de intrare sunt, desigur, căutările făcute de tine, timpul petrecut pe un film anume și localizarea geografică.
Să prezinți userilor cele mai relevante filme din miliarde de filme ce sunt acum pe YouTube este o muncă titanică iar cei de la YouTube fac o treabă destul de bună.