Categorii
Cultura

Mega-porția de Cronica Scepticului: antivaccin și noua medicină germană, astrologie, doctorate paranormale, energizarea apei+BONUS


Nu puține sunt năzbâtiile spuse de așa-zișii experți de pe la noi iar Cristian Român, senior editor la Revista Știință și Tehnică, a creat seria Cronica Scepticului tocmai pentru a atrage atenția că asemenea năzbâtii sunt și pe la noi.

Nu de puține ori Cristian Român se vede pus în situația de a explica, iar și iar, de ce anumite lucruri nu trebuie luate ca literă de lege când vin din partea unor pseudoștiințifici, adică oameni care, sub acoperirea unei false științe, își promovează ideologiile total aiurite.

Recomand cumpărarea revistei Știință și Tehnică, revistă ce apare o dată pe lună la prețul de numai 10 lei. Mereu afli ceva nou de acolo și nu ratez nici un număr.

Revenind la filmul de mai sus la un moment dat se pomenește numele lui Olivia Steer, așa-zisă jurnalistă de medicină care spune că vaccinurile sunt rele. Dincolo de faptul că nu are nici un fel de calificare ca jurnalist 100% și nici pe domenii de știință, mai ales că nu cere niciodată părerea științei, a medicilor în speță, ea dă sfaturi care vor duce la moartea unor copii în viitor.

Cei de la Pro Vaccin, site ce explică de ce vaccinurile sunt utile în viața de zi cu zi, explică de ce Olivia Steer nu are dreptul la opinii medicale. Păcat că Teo promovează o astfel de mișcare, știut fiind că medicina normală, cea de zi cu zi, i-a salvat viața.

Trebuie știut că vaccinurile sunt bune, salvează vieți, și asta o zice chiar doctor Bogdan Ivănescu, de la emisiunea DR. MIT.

Vaccinurile au o lungă istorie așa că beneficiile lor nu pot fi niciodată supraestimate. Dat fiind că oamenii de știință sunt cei care ne-au adus vaccinurile, noi trebuie să fim de partea lor, nu de partea mincinoșilor fanatici de care dăm la TV.

Și, din nou trebuie să repet, vaccinurile nu cauzează autismul iar mercurul din ele nu are defel un efect nociv asupra oamenilor. Oameni buni, trebuie să învățăm puțină chimie pentru a înțelege de ce mercurul nu are efect nociv în vaccinuri.

Citește și: Chimicalele din viața noastră, mituri și întrebări

Bonus video: Medicina este un domeniu foarte dificil, tocmai de aceea este ușor să pici in capcana pusă de așa-zișii propovăduitori de remedii homeopate, naturiste care fac minuni, Nimic mai fals. Ăi avem pe cei de la Science Based Medicine care ne explică, pe larg, care este situația în domeniul medicinei:

Să revenim la Cronica Sce3pticului. Ce este medicina complementară și de ce sunt oamenii atrași de astrologie:

Ce te faci că există doctorate aberante acceptate de Universitatea din București?

Apa normală este daunătoare, conform unor lunatici de pe la noi, așa că vrem să o energizăm. Iată de ce energizarea apei este o prostie mai mare decât cei ce o promovează:

Despre catastrofe apocaliptice:

Aflăm că există un general care ne spune că din cauza LHC-ului suntem într-o buclă temporală:

Este prea mult de suportat? Stai că acestea nu sunt toate. Ce zici că există oameni ca Lorin Fortuna care se bat cu demoni și care sunt urmăriți de multi telespectatori de prin țară?

Fii o sumă de atomi curioși și cercetează tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.