Din foarte mica mea experiență de participant la concursuri studențești de inginerie (unde nu am excelat) știu că, dacă ai o problemă și zece echipe care concurează pentru a rezolva problema respectivă, atunci vei obține, în mod sigur, zece proiecte diferite și zece mecanisme diferite. Azi vei avea ocazia să vezi trei moduri interesante de a rezolva problema originalității. Dacă mă întrebi de ce au inventat asemenea ciudățenii îți pot răspunde cel mai sigur că nu știu, dar că merită să ne aruncăm ochii peste ele.
Automatypewriter – mașina de scris care scrie singură
Aceastăă invenție trăznită a fost făcută de Jonathan Guberman, angajat al Site 3 coLaboratory, din Toronto, și are la bază o mașină de scris, solenoizi care pun în mișcare brațele care tipăresc și platforma pentru prototipe electronice, Arduino.
Utilizatorul poate interveni și introduce comenzi care sunt apoi executate de mașina de scris. Dacă mă ăntrebi, așa ceva este numai bun de folsoit la filmele cu fantome. Rulează un joc foarte vechi (anii ’70) numit Zork. Via [BoingBoing].
A new way to interact with fiction from Jonathan M. Guberman on Vimeo.
Robotul care ține vertical un creion
Cu toate că ar fi ciudat să se inventeze așa ceva, menținerea echilibrului la roboții bipezi este foarte greu de obținut. Asimo este cel mai avansat robot din zielele noastre și se vede că are mișcări robotice, nu fluide, așa cum au oamenii.
Sistemul, creat de Jorg Conradt, Tobi Delbruck și Matthew Cook, de la Intitutul de Neuroinformatică, Zurich, Elveția, folosește camere video pentru a afla poziția creionului și mută șinele în așa fel încât creionul să revină pe poziție verticală. Viteza cu care face acest lucru este amețitoare. Cine mai e amator de ținut creioane în vârful degetelor? Via [Boingboing].
Șahul vertical
Aceasta nu este o invenție în adevăratul sens al cuvântului, ci, mai degrabă, o modificare de perspectivă. Totuși, mi-a plăcut modul în care a rezolvat problema spațiului, a utilului și a frumosului.
Incrredible Things ne anunță că jucăria aceasta costă mai bine de 180 de dolari (americani, în caz că întrebi), dar cine are banii ar trebui să pună mâna pe așa ceva. Când nu mai joci îl lași atârnat de perete și este decorul perfect al omului care se numește planificator, strateg și amatorul unei gândiri pure. Chess rules.
7 răspunsuri la “Un alt mod de a rezolva lucrurile”
Misto proiectele 🙂 Aia cu masina de scris ma bate gandul sa o fac si eu 😀
Multumesc de vizita. Clar, daca e cineva din Romania care ar putea face ceva in genul asta, atunci esti tu si cei de la Tehnorama. Okay abiat astept sa vad ca ai facut asta si voi scrie sigur despre ea.
Chiar ca e spooky masina de scris! :))
Foarte tare sahul vertical 🙂
Ai vazut ce a scris Viorel mai sus, nu? Poate vedem asa ceva si in Romania. Abia astept.
Apropo de proiecte 😛 Am colegi de clasa care fac proiecte de genul f interesante la fizica 😀 Au facut o bicicleta care incarca orice tip de telefon, pe masura ce pedalezi. Stiu ca a zis domnul profesor ca cei de la Nokia (sau vreo alta firma) au scos mai tarziu, dupa ce facusera ei, un model asemanator :))
Pacat ca eu nu prea ma pricep la fizica…
Interesant.Mi-a plăcut ideea cu şahul vertical. Mie cred că mi-ar lua ceva să mă obişnuiesc să joc şah pe verticală 😀
Nu am mai jucat sah de mult timp. Totusi am invata un lucru: trebuie sa tii isub control zona centrala. Nu prea imi iese, dar imi place sahul.