Categorii
Tehnologie

Google joacă frumos

În caz că nu ai observat, odată cu actualizarea browserului Chrome la varianta 10 vei observa că, dacă deschizi un tab nou, îți apar două aplicații și un web store.

Le văzusem, dar nu mi-am dat seama de ele până nu am citit scurta prezentare a lor făcută de Googlesystem. Este vorba de două jocuri, Entanglement și Poppit pe care le poate juca gratuit orice utilizator de Chrome 10.

Este interesantă mișcarea Google prin aceea că ne oferă gratuit accesul a aplicații web, ba chiar și la un web store, de unde poți instala tot felul de aplicații. Se pare însă că, deocamdată, Chrome OS nu va avea aceste două jocuri. Observ că Google nu pierde timpul și împinge tot mai mult folosirea aplicațiilor web, probabil în perspectiva acceptării de către mase a sistemelor Web OS înaintea periadei prognozate de doi ani.

Companiile care au prosperat au știut cum să atragă masele, și anume prin oferirea de servicii cloud gratuite. Facebook, Twitter și Google oferă o mulțime de facilități și nu îți cer aproape nimic în schimb. Se știe că, dacă se pune problema plății, cei mai mulți ar da niște bănuți din buzunar pentru a folosi pe mai departe serviciile de care au ajuns să depindă atât de mult.

Din fericire activitatea de reclamă ne-a asigurat gratuitatea continuă a serviciilor. Mă aștept să văd tot mai multe aplicații web atunci când deschid un tab nou. Se prea poate ca, după ce ne-am obișnuit să folosim numai browserul pentru activitățile pe calculator, să vedem trecerea la sisteme de operare care funcționează în nor (Web OS).

Deocamdată un sistem Web OS nu este alegerea potrivită pentru că oamenii sunt obișnuiți prea mult cu sistemele care au datele stocate local și pentru că internetul nu este chiar peste tot. Odată ce internetul va deveni o utilitate prezentă ca și curentul electric Chrome OS își va putea face liniștit intrarea în casele tuturor oamenilor.

În ceea ce privește internetul, sistemele Smart Grid ar putea fi una dintre soluții. Acest sistem permite tranfersul datelor de pe internet prin intermediul rețelei electrice. Și mai zici că magia nu există….

La final de articol te invit să te distrezi și cu alte două jocuri care mi-au mâncat ceva timp, dar care mi-au arătat ce inseamnă a ști să te propulsezi. Este vorba de jocuri cu catapulte unde trebuie să stabilești o strategie prin care poți arunca oameni sau obiecte pe distanțe cât mai mari.

Primul este Catapult Madness și poți ajunge la el dând clic pe imaginea de mai jos.

Al doilea joc, Punkin Chunkin, este puțin mai simplu. Trebuie să prinzi momentul potrivit și să arunci dovleacul cât mai departe. Clic pe imaginea de mai jos pentru joc.

Dacă nu ai Chrome instalat te invit să îl descarci cât mai repede pentru că poți accesa primele două jocuri de mai sus și, în plus, te poți folosi și de aplicații WebGL, în genul Google Body Browser.


4 răspunsuri la “Google joacă frumos”

Îmi place că recuperează teren, păcat de baza aia de date care se zice că ar păstra comportamentul fiecărui utilizator google pentru niște reclame. Am văzut că se strofoacă lumea pentru aia, cred că acolo o să piardă teren mai ales că mozilla și IE vor să scoată browsere care să îți ascundă o parte din urmele pe care le lași pe net.
Să continui cu baza de date care nu cred că e un mit dar nici o sperietoare pentru utilizatorii de produse google.
Computere pe sistem cloud vor merge atunci când vei plăti 10 euro pentru internet mobil cu trafic nelimitat și 10 mega viteză.

Nu numai Google se ocupa de data mining, adica strangere de date despre utilizatori. In SUA sunt cateva firme consacrate care folosesc de la cookie pana la web bugs pentru a urmari comportamentul pe tot felul de situri. Odata ce ai intrat pe net trebuie sa stii ca esti filat, sa zic asa. Totul cu scopul de a-ti oferi reclame individualizate. Am scris un articol pe tema culegerii de date: http://manubv.wordpress.com/2010/09/23/transformers-2-tehnologii-din-viitor-partea-3/. Pe Stiridebine.ro gasesti si un alt articol scris e mine: http://www.stiridebine.ro/intimitatea-online-discutie-continua . Sper ca lamureste un pic treaba. Oricum , chiar daca folosesti extensii ca sa nu fii urmarit tot se gasesc metode prin care sa afle ce vrei si ce iti place. Navigare placuta 😀

Era un pic imposibil să nu existe un big brother. Eu dacă aș fi fost șef la un serviciu secret l-aș fi înființat. Importante să îl folosească cum trebuie și să nu mai pornească războaie pentru petrol.

Cauta pe Youtube documentare despre iluminati si alte asemenea. Razboiaie vor fi mereu si, bineinteles, doar pentru ca unii vor asta. Nu banul e problema, ci puterea pe care o aduce banul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.