Categorii
Tehnologie

Imagini interactive 360×360

Dacă este ceva ce îmi place foarte mult, atunci sunt filmele sau pozele panoramice interactive, care îți oferă posibilitatea de a vedea în toate direcțiile (360 sau 360×360).

Bineînțeles că unul dintre cele mai consacrate websituri unde poți vedea asemena imagini este 360cities, de unde am și eu două selecții astăzi.

Prima selecție se referă la imagini din interiorul cabinelor piloților. Mai bine de 14 asemenea cabine au fost fotografiate și tu ai ocazia să le vezi cât de clar se poate. Este interesant de văzut cât de multă încredere trebuie să aibă piloții pentru a ateriza și decola cu avioanele, mai ales că nu au vizibilitate extraordinar de bună. Via [Boingboing].

Mergem apoi în Finlanda, în Turun Tuomiokirkko, unde putem vedea câteva peisaje interesante. Blond, cum sunt eu, e posibil să am neamuri de pe acolo, așa că ar trebui să trec Finlanda în lista de țări pe care să le vizitez.

Turun Tuomiokirkko in Finland

6 răspunsuri la “Imagini interactive 360×360”

E super. Astia de la google maps au facut chestia asta si pt Piata Sfatului si mai nou am vazut poze cam de prin tot orasul ceva de genul. nu sunt chiar la „360×360” dar sunt foarte interesante.

am vazut si eu si e chiar foarte tare ca au facut si pentru Brasov Street View. 😀

Foarte interesant. M-a fascinat si pe mine subiectul acum ceva timp dar nu am insistat prea mult.
Am vazut pe site-urile unor vile la munte, prezentau o panorama de 360 de grade a fiecarei camere si panorama de la intrare, geamuri si balcoane. Asa stiai exact la ce sa te astepti.
Ideea era absolut interesanta, avand in vedere ca era pentru o vila cvasinecunoscuta.

Am incercat si eu, cu cunostintele si uneletele pe care le aveam la indemana, si am gasit in Photoshop un wizzard care iti prelua imaginile partiale, cauta similaritatile dintre ele si apoi le unea pentru a forma o imagine plata 360 de grade.
Problema era insa ca iti trebuia o camera mai buna (decat a mea in momentul respectiv) si un control al luminozitatii, pentru ca altfel produsul final nu era prea stralucit.

E de laudat, poate faci ceva si pune si aici pe blog un asemenea sistem panoramic facut de tine. Cine stie, ajungi celebru 😛

Stiu ca exista si in Iasi o firma care face poze pentru hoteluri, si face chiar bine. Nu mai stiu unde am citit despre ea 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.