Categorii
Tehnologie

Solowheel, submarinul personal și computerul milimetric

Parcă mai ieri ziceam că nu se termină râul de inventivitate al omenirii și câtă dreptate am avut! Deși unele dintre invenții nu revoluționează, la propriu, lumea tehnologiei, pot spune că ele reprezintă un pas intermediar cât se poate de necesar.

Solowheel – Segway pe o roată

Luăm, ca prim exemplu, Segway-ul, un aparat care este numai bun pentru deplasările urbane, dar care nu a avut succesul care se spera. Pot spune că acesată invenție a fost un pas intermediar pentru Solowheel, un altfel de Segway, fără mâner de care să te ții.

Caracteristica cea mai interesantă este aceea că menține echilibrul numai pe o singură roată, fără a fi nevoie de intervenția omului. Un lucru de notat este și acela că poate fi ușor luat de mâner și ascuns repede undeva, atunci când ajungi la birou.

Creat de către Inventist, acest aparat foarte interesant ar putea costa și 1500$ când va ieși pe piață, în vremea lui martie, anul acesta. Urmărește și un film demonstrativ. Via [Gizmodo].

Submarinul personal – mai aproape de noi

Deși nu este o noutate un submarin personal, un asemenea vehicul este foarte scump și îl găsești numai la cei care fac expediții sau se ocupă de verificarea platfomelor petroliere din largul oceanelor. Numit Ego Compact Semi Submarine, acest submarin a fost construit de către Raonhaje, o companie sud-coreeană.

Din păcate nu poți face cu el ce poți face cu un submarin adevărat, adică să te scufunzi, dar poți admira priveliștea submarină, chiar dacă vei fi, practic, aproape de suprafața apei. Via [Mashable].

Cel mai mic computer din lume

Cel mai mic computer din lume incape într-un cub cu latura de 1 milimetru. La o asemenea mărime este numai bun de pus în ochii pacienților suferinzi de glaucom pentru a le monitoriza starea.

Acesta a fost inventat de către profesorul Dennis Sylvester și echipa sa de la Universitatea din Michigan și cuprinde: un microprocesor foarte mic, un senzor de presiune, memorie, o baterie din film subțire, o celulă solară și un emițător pe unde radio care transmite date către un receptor care trebuie amplasat în zona ochiului.

Mai multe detalii găsești pe Eurekalert. Tot ce pot zice este că începem să vedem acțiunea practică a nanotehnologiei. Vreau o mașină transformer, acum :P! Via [Neatorama].

3 răspunsuri la “Solowheel, submarinul personal și computerul milimetric”

Sa vina odata. 😀 Vreau si eu asa ceva. Nu am mers nici cu Segway. Gata bag in lista de activitati pe anul asta. Hmmm, mult de recuperat.

Segway-ul mi se pare mai potrivit pentru distractie insa chestia asta pe o roata ar puta fi chiar utila in orash pt deplasari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.