În ceea ce privește tehnologiile noi nu ne mai miră când aflăm de câte vreo invenție nouă sau vreo îmbunătățire notabilă a tehnologiilor existente.
Sony NGP
Numit Sony NGP (nume de cod dat de către Sony), noua consolă de joc portabilă (PSP) are două touchpad-uri pe spate, un ecran OLED de 5“ și un giroaccelerometru asemănător celor folosite la Playstion Move. Pa la sfârșitul lui 2011 vor apărea pe piață aceste jucării.
Punctele principale ale acestui nou aparat vor fi: interfața de utilizator revoluționară, conectivitate socială, divertisment localizat geografic și comasarea realității virtuale cu cea augmentată. Pot spune că creatorii vor să iasă cu orice preț în evidență. Iată mai jos câteva imagini și un film. Via [TopEntertainmentBlog și Endgadget].
Dacă nu crezi că se poate așa ceva te invit să urmărești filmul. James Bond e deja istorie.
Memory stick de unică folosință
Deși nu sunt un pas revoluționar înainte, ci doar o cosmetizare, stickurile de memorie de unică folosință reprezintă mai degrebă un moft pe care unii și-l pot permite. Ideea din spatele acestor stickuri este aceea că noi uităm des lucrurile, printre care și astfel de obiecte, dar, dacă e să se întâmple așa ceva, putem să ne întoarcem oricând acasă și să rupem unul din legătură.
Creat de către Art Lebedev acest tip de stick USB are circuitele incluse într-o foaie de carton destul de subțite. Ușor de pus în buzunar sau în portofel. În acest fel pot fi stocate și 16GB de date. Interesant cum evoluează tehnica, nu? Via [IncredibleThings].
Microprocesor flexibil cu semiconductori organici
Știu că probabil te-am pierdut pe la mijlocul subtitlului, dar așteaptă puțin explicația. După cum spun și cei de la IMEC semiconductorii oxizi și organici sunt noul tip de semiconductori prin intermediul cărora se pot face dispozitive semiconductoare chiar în materiale plastice flexibile și de grosime foarte mică (filme).
Acest tip de semiconductori felxibili pot fi folosiți atât la ecrane flexibile și hârtie electronică, cît și la cipuri flexibile sau înveliș electronic. Ne apropriem foarte mult de acele costume inteligente, atoate prezente în filmele SF, care încorporau în toată suprafața lor un computer. Uneori nici nu îți vine să crezi cât de mult a avansat tehnologia și ce ne rezervă viitorul.
Aplicațiile unui asemenea microprocesor pot fi văzute în imaginea și în filmul de mai jos.
Pînă să văd pe piață microprocesoare flexibile mă mulțumesc și cu un Sony NGP. Ar mai rămâne să joc la loto ca să îmi permit unul . 😀
6 răspunsuri la “Sony NGP, stickul de unică folosință și procesorul flexibil”
Faza cu mmory stickul de unica folosinta mi se pare geniala ca si concept.
Ca si utilitate …nuprea am incredere
Ideea va fi aplicabila cand stickurile vor fi ieftine de tot. Pana atunci, e simpatic ca il poti ascunde intre acte 😀
Ideea cu stickul e buna dar daca ar fi ieftine, altfel nu se merita.
Pai, intr-un timp de 10 ani pretul pe GB d memerie a scazut de 100 de ori. E de asteptat ca in scurt timp tigarile sa fie mai scumpe decat un stick de memorie 😀
Deci mai e de asteptat pana la acel Sony NGP…Nu fac si ei o surpriza lansandu-l mai repede?
cine ar da banii pe un stick de unica folosinta? adica ai pus ceva pe el si nu mai poti sa-l folosesti?):) la ce mai e bun?