Categorii
TechArt

VoicePrints, Wow-Keys, WVIL Camera și WiFi Light Painting

Conceptele tehnologice stabilesc trendurile în dezvoltarea tehnologiei!

Dacă crezi că ai motive să te plângi că nu avem tehnologie suficient de avansată te anunț că sunt multe lucruri pe care noi nu le știm și se inventează chiar în secunda aceasta.

Da, știu. De ce nu vindecă SIDA sau cancerul? Se fac progrese și în acest domeniu, dar nu cum am vrea. Deocamdată este mai ușor să trimiți un satelit în spațiu decât să salvezi un om bolnav de cancer în stadiu terminal. Dar nu despre asta vreau să scriu azi. Este vorba de patru concepte interesante, care ne pot apropia mai mult de tehnologie.

VoicePrints – un poster cu vocea ta

Cum așa? Ei bine, este la ordinea zilei să folosești programe de vizualizare a sunetului din melodii. Același principiu este folosit și de către Voiceprintsart pentru a printa o reprezentare grafică a vocii tale.

Cum fiecare dintre noi este diferit și vocea este diferită, astfel că posterele reflectă individualitatea noastră. Nu există două postere să arate la fel. Iată mai jos câteva exemple de postere. Dacă vrei să îți cumperi și tu să știi că 120 de dolari e prețul de început. Dar cred că merită, dacă ai ceva bani în plus. Via [IncredibleThings].

Wow-Keys – tastatura specială

Este specială pentru că poate fi folosită să alimenteze iPod-ul sau iPhone-ul tău și îți sincronizează aceste dispozitive iOS. Ba chiar poate folosi iPhone-ul ca și tastatura numerică pe bază de touchscreen, dat fiind că nu are numpad.

Te vei lămuri când vei vedea imaginile de mai jos. Creată de către CompuExpert această tastatură costă 99 de dolari și va fi disponibilă pe piață de la finele lunii acesteia (mai 2011). Enjoy the pictures! Via [Mashable].

Camera foto WVIL – integrare în rețele sociale și nu numai

Discutam zilele acestea cu un prieten și mă întreba de ce nu există camere foto care să îți permită să trimiți pozele făcute direct pe Facebook sau Twitter. Se pare că s-au gândit deja și alții la așa ceva și a apărut WVIL Camera.

Acest concept, creat de către Artifact Design, face exact acest lucru. Senzorul camerei foto este construit în același corp cu obiectivul și se poate separa de partea de control. Punând undeva în zonă obiectivul (care are și senzorul foto) îți poți face poze, le prelucrezi și apoi le trimiți prietenilor. Asta e ceva chiar foarte interesant. Via [TopEntertainmentBlog].

Concept Camera: The WVIL from Artefact on Vimeo.

WiFi light painting – e light painting, dar altfel

Light painting este obținerea de poze prin expunerea prelungită. Cine se pricepe în domeniu îl rog să îmi explice pe îndelete despre ce este vorba, pentru că se pare că oamenii obțin efecte foarte interesante (cum ar fi dâra de lumină roșie lăsată de o mașină care a trecut pe stradă).

WiFi light painting folosește multe leduri prinse de un suport subțire. Ele se aprind în funcție de intensitatea semnalului rețelelor wireless care sunt în zonă. Prin expunere prelungită se ajunge la un fel de hartă a semnalelor wifi din zonele verificate.

Conceptul a fost creat de Timo Arnall și mi se pare cât se poate de interesant. De fapt, dacă nu era interesant nu avea ce căuta la mine, pe blog 😀 . În felul acesta am mai învățat puțin despre cum arată rețelele wifi prin orașe. Cam multe semnale în jurul nostru, nu crezi? Via [TopEntertainmentBlog].

Immaterials: Light painting WiFi from Timo on Vimeo.

Care dintre concepte ți se pare mai interesant?

Să nu uit: 5 mai, Ziua Bărbatului. La mulți ani, omule!

4 răspunsuri la “VoicePrints, Wow-Keys, WVIL Camera și WiFi Light Painting”

Mie-mi pare de domeniul SF-ului ce scrii tu aici. Nu sunt Minitehnicus, nici telefonul nu mi-l stiu butona pe de-a-ntregul, iar tu vrei sa mai si inteleg toate minunile astea?… 🙂

Nope, ce scriu aici nu este ca toti sa inteleaga cum se fac sau cum fac ceea ce fac. Le pun aici pentru a oferi o perpectiva fresh in Romania. Tehnologie nu inseamna numai pc sau smartphone-uri. E mult mai mult decat atat. Ce pun aici este ca oamenii sa vada ca exista progres si ca, in destul de multe cazuri, exista finalitate practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.