Categorii
Tehnologie

Cărți de vizită cu realitate augmentată

Am mai scris despre realitatea augmentată în urmă cu ceva timp. Acum avem de-a face cu o suită nouă de idei inovative legate de această tehnologie interesantă. Mai precis, este vorba de crearea unor cărți de vizită sau CV-uri folosindu-te de realitatea augmentată.

Cei de la Mashable au făcut o listă de șapte asemenea idei, dar eu voi pune aici numai câteva. Principiul este simplu: la scanarea unei imagini se rulează o aplicație care prezintă grafic niște date sau chiar un dialog cu audio. Sweet!

Iată și exemplele:
Carte de vizită cu avatar

Curriculum vitae

Prezentare de portofoliu

De când cu epoca smartphone asemenea lucruri au devenit o obișnuiță în multe locuri. Am putea avea pe viitor buletine cu coduri QR sau imagini care să spună despre noi o întreagă istorie, nu numai datele notate acolo. Să nu îmi zici că ăla ar fi semnul fiarei că te tirmit la fabrica de microcipuri :))

Alte asemenea filme găsești pe Mashable. Tu ți-ai face un asemenea CV?

8 răspunsuri la “Cărți de vizită cu realitate augmentată”

foarte tare ideea… m-am uitat si la celelalte filmulete de pe mashable… ala cu butterfly effect era cam ciudat… parca-l lua vantu` pe ala… dar ideea e super… acuma ramane de vazut cati isi vor face astfel de CV-uri… eu momentan nu… e distractiv, dar nu foarte util deocamdata… tot varianta pdf sau printata iti foloseste acum la angajare:D

In momentul de fata nu am smartphone ca as fi incercat. Idee ce mi-a venit acum: la semnatura de email sa imi pun cod QR. Sweet!

Cred ca va prinde foarte bine la carti de vizita pentru firme. Acum se folosesc cd-uri de prezentare. 🙂

super tare
al doilea e foarte complex si banuiesc ca a avut ce lucra la el
si eu as face ceva de genul, tot timpul e amuzant sa iti povestesti viata ca poti pune lucruri funny … cum a facut el cu animalu ala cand a zis ca a crescut la ferma :))

Tehnologia cu bucatica de hartie pe care ai pus nume, adresa, etc e mai robusta si mai sigura. E drept ca nu asa uluitoare. Faptul ca s-ar face legatura intre o codare grafica si un cont de informatii nu e asa nou. De tiparit nu cred ca ar fi mai greu decat acum cu codul de bare.

Mai sigura, da, dar nu trebuie sa ne oprim la ea. Stiu ca promovezi carti de vizita clasice, dar asta nu ma impedica sa pun pe ele si un cod QR 😀 offtopic: cand mai lasi comentarii, pastreaza un nick acceptabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.