Categorii
Online

3Dporch – imagini 3D stereoscopice

Ziceam nu demult că 3D-ul ne cucerește și că este deja vremea să ne adaptăm viitorului. În ultima perioadă au fost destul de multe încercări de a aduce în centrul atenției televiziunea 3D și jocurile care oferă imaigni 3d autostereosopice, cum este Nintendo 3DS.

Mai nou, cine are Nintendo 3DS, Fujifilm FinePix Real 3D W3 și W1, Sony DSC-TX9 sau Panasonic Lumix GH2 (camere care fotografiază sau filmează în 3D) pot încărca pe 3D Porch.com pozele astfel obținute. Cine are ochelari speciali poate vedea imaginile 3D create. Aceste imagini sunt memorate într-un format diferit de cel cunoscut, adică .mpo și .jps.

Dacă ești dintre puținii fericiți care are un asemena aparat și vrei ca oamenii să vadă pozele tale, nu trebuie decât să dai clic pe imaginea de mai jos și apoi să încarci imaginile tale. Simple as that!

Foarte intersant este că cei de la Mashable au creat un ghid din care înveți cum să faci filmare 3D fără să ai nevoie de tehnici sofisticate. Mai precis ai nevoie de două camere de filmat, le prinzi cu scotch, faci filmarea și apoi încarci cele două filme în editorul de filme 3D din YouTube.

Și acest lucru îl poate face oricine are un buget minim. Acum să vezi cum se simt companiile de filme cu musca pe căciulă. Când pui la dispoziția maselor asemenea tehnici e clar că cei mari trebuie să muncească în plus. Citește acum întregul ghid de la Mashable.

Suntem 3D în devenire sau nu?

5 răspunsuri la “3Dporch – imagini 3D stereoscopice”

Dragut calutul filmat de astia de la mashable:D Interesanta ideea, n-am ochelari de aia 3D acasa sa vad daca e de calitate ce le-a iesit, dar oricum, nu se compara cu filmele pe care le vezi la cinema… asta-i buna poate doar asa, sa-ti impresionezi prietenii:)

Cel mai fain e ca poti face si tu asa ceva. Numai sa ai si ceva bani pregatiti 😀

da… intrebarea e, daca filmezi tu asta, de ce ai face-o 3D, pt ca din moment ce-o filmezi tu, clar ca o vezi in 3D 😛 glumesc

Na, daca ai bani si talent si te-ai plictisit de adobe after effects, poti incerca si asta… dar tre` sa ai talent totusi:D

Ti-am editat numele pentru ca aici vin oameni, nu obiecte! 😀 Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.