Categorii
Online

Salvează-ți viața digitală

Discutăm adesea de social media, de campanii, de lupte seculare și tot felul de asemena lucruri. Dar ce ne-am face dacă, la un moment dat, ne-ar dispărea datele? Uite așa, bang!

Pentru cei ce nu știu există posibilitatea să îți faci backup la datele și informațiile din Facebook, dar și de pe Twitter. Este vorba de viața noastră digitală, nu numai de niște statusuri aruncate aiurea acolo. Eu îmi fac back-up săptămânal la datele de pe cele două rețele sociale și mai des la blog.

Cum să faci back-up pe Facebook

Nimic mai simplu. Faci următoarele:

  • mergi în dreapta la Account
  • alegi Account Settings
  • mai jos, în pagină, găsești Download your information și dai clic pe Learn more
  • introduci parola și descarci viața ta de pe Facebook.

Poți vedea și în imaginea de mai jos cât este de simplu. Urmărești numai săgețile.

După ce vei face downloadul vei avea un folder cu numele tău într-o arhivă rar. După ce vei dezarhiva vei putea da clic pe index.html și vei vedea toate statusurile tale, pozele puse la profil, ce prieteni ai, din ce grupuri faci pare și tot așa. Îmi place că am și varianta offline a profilului meu de Facebook în felul acesta.

Cum să faci back-up la statusurile de pe Twitter

Pentru asta va trebui să folosești TweetStreamApp, loc în care trebuie să îți faci cont, să te conectezi la id-ul de Twitter și apoi îți poți vedea toate statusurile la un loc.

După ce îți faci un cont la ei nu trebuie decât să alegi Deliver, din meniul de sus, și apoi Download. Vezi în imaginea de mai jos cât este de simplu totul.

Vezi că poate dura ceva timp până se face conectarea la contul de Twitter și până îți poți descărca twiturile. Te vor anunța cei de la Tweetstream o dată pe săptămână printr-un mail că ai gata de download datele tale. Simplu și frumos!

Fă-ți back-up la blog

Dacă ai blog/site nu trebuie să uiți să îți faci back-up. Ba chiar, dacă ești pe cont gratuit la WordPress.com poți face acest lucru. Zic asta pentru că am întâlnit cazuri în care oamenii nu știau că pot face asta.

Ca să îți faci back-up la WordPress (self-hosted sau gratuit) mergi la Tools, alegi Export și apoi Download export file. Vei descărca un fițier .xml numai bun de folosit atunci când ți-a picat blogul sau când cei de la WordPress.com ți-au șters blogul din nou știu ce motive.

Tu îți faci back-up la datele tale?

Eu zic că este bine să ne facem câte o copie de protecție. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ea așa că ține-o la îndemână. Tu îți faci back-up?

7 răspunsuri la “Salvează-ți viața digitală”

🙂 sincer, nu m-am gandit niciodata sa fac backup… prefer mai degraba sa fac backup la site.. acolo chiar e abosolut necesar un backup saptamanal macar, daca nu iti face backup zilnic firma de hosting..

Eu fac toate chestiile astea pentru ca vreau sa ma asigur ca am sub nas toate cele 😀

Eu am toate pregatite pentru ca nu se stie cand am nebvoie sa aflu ce am facut in urma cu ceva timp 😀

[…] să văd cum va reuși să facă importul din alte rețele sociale. Cu puțin efort ar putea lua back-up-urile pe care le oferă Facebook și să le încorporeze în Google +. Cam în genul cum facem noi când exportăm și importăm […]

ce e cu blogul meu la Trackback , sau ce inseamna trackback ??? Pls ce mai zici de blogul meu acum. Si nu stii cum sa fac rost de un domeniu ca al tau . eu sau .net sau .info ca ma cam intereseaza …PLS nu publica acest comentariu

Comentariile se publica automat. trackback primesc eu cand ma pomenesti intr-un articol. Asa stiu ca scrii despr emine. domenii ca mine iti iei de la orice firme de hosting. De obiecei vand si domenii. Domeniul te costa 20 de euro pe an, plus hostingul la vreo 250 de lei. e ok la pretul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.