Categorii
Tehnologie

Innespace Seabreacher – vehicul acvatic personal

Innespace Seabreacher este o invenție care a existat de mai bine de zece ani, dar abia de curând a aprins apetitul oamenilor. Se poate că, între timp, costul de producție s-a micșorat, chiar dacă un asemenea vehicul acvatic personal costă 80 000 de dolari.

Ce este un vechiul acvatic personal? Este o combinație între submarin și barcă, pentru că se poate scufunda până la 2 metri sub apă și poate fi ușor manevrat de către o singură persoană. I se mai zice personal și pentru că e manevrat de o singură pesoană, este destul de mic și încap doar maxim două persoane în el.

Ce aduce nou Innesapce Seabreacher este faptul că poate zbura pe apă cu peste 75 de km/h și prin apă cu 35 de km/h. Pot zice că este o performanță și, cu toate că aparatul costă atât de mult, se găsesc destui oameni interesați. Din cauza modului în care a fost construit aparatul nu se poate scufunda și nici răsturna.

Are un motor de 1500 cc (260 de cai putere) care generează un jet puternic ce este folosit pentru propulsie, dar și pentru direcție. Imitând modelul delfinilor la partea de hidrodinamică și la cea de aripioare vehiculul acvatic personal are o mobilitate de invidiat. Pentru a obține diferite mișcări folosește manevre asemănătoare delfinilor (și uneori asemănătoare avioanelor).

Să nu uit că are GPS și poți asculta muzică datorită conectării la iPod. Vehiculul poate sări din apă la înălțime de 6 metri. Wow. La nevoie este de preferat să ai și o stație cu tine, plus că trebuie să mai ai și o barcă în zonă ca nu cumva să intri în alte bărci și să nu știe ce se petrece. Dar astea sunt detalii 😀 .

Urmărește un film demonstrativ și începe să strângi bani. Cum ți se pare un asemena aparat? Via [Popsci].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.