Categorii
Tehnologie

20 de roboți NAO dansând sincron – un deliciu

NAO este unul dintre cei mai celebri roboți din lume, fiind folosit de la activități casnice (ludice, desigur) până la cereteare și dezvoltare. Compania din spatele NAO, Aldebaran Robotics, și-a început drumul în 2005 în Paris și, așa cum recunosc chiar ei, nu s-au gândit că vor ajunge așa departe.

NAO este un robot mic, cu o mobilitate ridicată, căruia îi transmiți comenzi și el le execută. Ba chiar are și recunoaștere facială și se poate ridica singur când îl împingi. Mișcările lui sunt generate de un motor de mișcare, un program care are grijă ca robotul să facă mișcările potrivite. Secretul în tot ceea ce este NAO stă în design și software.

Okay, nu este Asimo, dar este foarte avansat și și-l pot permite mult mai mulți oameni. Poți comanda pachete de roboței pentru cercetare sau pentru divertisment. Cu un echipament special îi poți învăța coregrafie și vor face exact ca în filmul de mai jos. Recunosc, războiul mașinilor nu va fi dus de către T1000 ci de știa micii. Am greșit cu presupunerea, my bad 😀

În filmul de mai jos îi vezi repetând pentru ziua de 21 iunie, dată la care are loc, în fiecare an, France Pavilion Day. Repetițiile s-au făcut la Expoziția din Shanghai, din 2010. Via [OneCoolThingADay].

Următorul film prezintă importanța unui astfel de robot pentru întreaga societate. Măi să fie, japonezii sunt cam invidioși la ora asta 😀

Iată mai jos un mic film de prezentare a robotului NAO în care directorul companiei Aldebaran Robotics, Bruno Maisonnier, explică ceea ce poate face și din ce componente este construit. Mai multe detalii pe site-ul Spectrum.ieee.org.

6 răspunsuri la “20 de roboți NAO dansând sincron – un deliciu”

Designul, designul e cel acre ne fura ochii. Sunt facuti sa ii indragesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.